Marele Artist

  Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul. – Apocalipsa 21:19

  Cu mişcări precise, artista curăţă cu peria şi cu glaspapirul urmele de ulei de in şi solvenţi de pe bucăţile de sticlă colorată de diverse forme de pe masa de lucru. Plumbul şi adezivul le ţin laolaltă. Săltă apoi cu grijă panoul greu şi-l ţinu perpendicular pe masă ca să îndepărteze şi ultimele fire de praf. Încordându-şi muşchii braţelor, îl ridică în dreptul ochilor şi-l ţinu aşa către fereastră, pe unde pătrund razele soarelui.

  Lumina trecea prin opera ei încheiată şi iriza puzderia de culori pe care le-a folosit la acest tablou al revenirii lui Hristos. Tresăltă de bucurie în faţa acestei frumuseţi pe care nu putuse decât s-o anticipeze când se uita la mozaicul de pe masa întunecată.

  În timp ce îşi contemplă opera, nu poate să nu compare procesul creaţiei cu lucrarea pe care Isus a făcut-o şi o mai face încă în viaţa ei. Ea se află pe masa de lucru a Marelui Artist de mulţi ani. A simţit ascuţişul cuţitului cu care El a tăiat şi a finisat fărâmele ei de viaţă ca să le poată monta în matriţa Lui desăvârşită. A simţit fierbinţeala adezivului cu care a fixat bine piesele laolaltă şi atingerea aspră a periei cu care a curăţat-o de impurităţi.

  În timp ce-şi scrutează lucrarea, nu poate să nu-şi aducă aminte de promisiunile Marelui Artist de a veni ca să-Şi revendice opera în care a învestit atâta grijă şi dragoste şi ca să o ducă în casa Lui. Îi vin în minte cuvintele care descriu locul acesta unde urmează să fie aşezată. Zidurile sunt din iaspis. Sunt douăsprezece temelii, fiecare făcută dintr-o piatră preţioasă, iar lumina din interior străbate prin ele în nuanţe care-ţi taie respiraţia. Frumuseţe mai presus de orice imaginaţie! Apoi artista îşi dă seama că motivul pentru care Marele Artist lucrează cu atâta iscusinţă este faptul că El însuşi a stat odată pe masa de lucru. A suportat procesul de tăiere şi de ardere, chiar până la moarte. El ştie cum se poate realiza o capodoperă de o frumuseţe neîntrecută.

  În timp ce se gândeşte la aceste lucruri, artista îşi simte sufletul răscolit şi se minunează câtă dragoste a pus Marele Artist în opera Sa.

  O, Isuse, iartă-mă că mă împotrivesc uneori lucrării Tale. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta. Amin!

  Sylvia Stark

  Marele Artist - 2018. O, Isuse, iartă-mă că mă împotrivesc uneori lucrării Tale. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta. Amin!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...