Marele Artist

  Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul. – Apocalipsa 21:19

  Cu mişcări precise, artista curăţă cu peria şi cu glaspapirul urmele de ulei de in şi solvenţi de pe bucăţile de sticlă colorată de diverse forme de pe masa de lucru. Plumbul şi adezivul le ţin laolaltă. Săltă apoi cu grijă panoul greu şi-l ţinu perpendicular pe masă ca să îndepărteze şi ultimele fire de praf. Încordându-şi muşchii braţelor, îl ridică în dreptul ochilor şi-l ţinu aşa către fereastră, pe unde pătrund razele soarelui.

  Lumina trecea prin opera ei încheiată şi iriza puzderia de culori pe care le-a folosit la acest tablou al revenirii lui Hristos. Tresăltă de bucurie în faţa acestei frumuseţi pe care nu putuse decât s-o anticipeze când se uita la mozaicul de pe masa întunecată.

  În timp ce îşi contemplă opera, nu poate să nu compare procesul creaţiei cu lucrarea pe care Isus a făcut-o şi o mai face încă în viaţa ei. Ea se află pe masa de lucru a Marelui Artist de mulţi ani. A simţit ascuţişul cuţitului cu care El a tăiat şi a finisat fărâmele ei de viaţă ca să le poată monta în matriţa Lui desăvârşită. A simţit fierbinţeala adezivului cu care a fixat bine piesele laolaltă şi atingerea aspră a periei cu care a curăţat-o de impurităţi.

  În timp ce-şi scrutează lucrarea, nu poate să nu-şi aducă aminte de promisiunile Marelui Artist de a veni ca să-Şi revendice opera în care a învestit atâta grijă şi dragoste şi ca să o ducă în casa Lui. Îi vin în minte cuvintele care descriu locul acesta unde urmează să fie aşezată. Zidurile sunt din iaspis. Sunt douăsprezece temelii, fiecare făcută dintr-o piatră preţioasă, iar lumina din interior străbate prin ele în nuanţe care-ţi taie respiraţia. Frumuseţe mai presus de orice imaginaţie! Apoi artista îşi dă seama că motivul pentru care Marele Artist lucrează cu atâta iscusinţă este faptul că El însuşi a stat odată pe masa de lucru. A suportat procesul de tăiere şi de ardere, chiar până la moarte. El ştie cum se poate realiza o capodoperă de o frumuseţe neîntrecută.

  În timp ce se gândeşte la aceste lucruri, artista îşi simte sufletul răscolit şi se minunează câtă dragoste a pus Marele Artist în opera Sa.

  O, Isuse, iartă-mă că mă împotrivesc uneori lucrării Tale. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta. Amin!

  Sylvia Stark

  Marele Artist - 2018. O, Isuse, iartă-mă că mă împotrivesc uneori lucrării Tale. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta. Amin!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...