Marele Artist

  Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul. – Apocalipsa 21:19

  Cu mişcări precise, artista curăţă cu peria şi cu glaspapirul urmele de ulei de in şi solvenţi de pe bucăţile de sticlă colorată de diverse forme de pe masa de lucru. Plumbul şi adezivul le ţin laolaltă. Săltă apoi cu grijă panoul greu şi-l ţinu perpendicular pe masă ca să îndepărteze şi ultimele fire de praf. Încordându-şi muşchii braţelor, îl ridică în dreptul ochilor şi-l ţinu aşa către fereastră, pe unde pătrund razele soarelui.

  Lumina trecea prin opera ei încheiată şi iriza puzderia de culori pe care le-a folosit la acest tablou al revenirii lui Hristos. Tresăltă de bucurie în faţa acestei frumuseţi pe care nu putuse decât s-o anticipeze când se uita la mozaicul de pe masa întunecată.

  În timp ce îşi contemplă opera, nu poate să nu compare procesul creaţiei cu lucrarea pe care Isus a făcut-o şi o mai face încă în viaţa ei. Ea se află pe masa de lucru a Marelui Artist de mulţi ani. A simţit ascuţişul cuţitului cu care El a tăiat şi a finisat fărâmele ei de viaţă ca să le poată monta în matriţa Lui desăvârşită. A simţit fierbinţeala adezivului cu care a fixat bine piesele laolaltă şi atingerea aspră a periei cu care a curăţat-o de impurităţi.

  În timp ce-şi scrutează lucrarea, nu poate să nu-şi aducă aminte de promisiunile Marelui Artist de a veni ca să-Şi revendice opera în care a învestit atâta grijă şi dragoste şi ca să o ducă în casa Lui. Îi vin în minte cuvintele care descriu locul acesta unde urmează să fie aşezată. Zidurile sunt din iaspis. Sunt douăsprezece temelii, fiecare făcută dintr-o piatră preţioasă, iar lumina din interior străbate prin ele în nuanţe care-ţi taie respiraţia. Frumuseţe mai presus de orice imaginaţie! Apoi artista îşi dă seama că motivul pentru care Marele Artist lucrează cu atâta iscusinţă este faptul că El însuşi a stat odată pe masa de lucru. A suportat procesul de tăiere şi de ardere, chiar până la moarte. El ştie cum se poate realiza o capodoperă de o frumuseţe neîntrecută.

  În timp ce se gândeşte la aceste lucruri, artista îşi simte sufletul răscolit şi se minunează câtă dragoste a pus Marele Artist în opera Sa.

  O, Isuse, iartă-mă că mă împotrivesc uneori lucrării Tale. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta. Amin!

  Sylvia Stark

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...