Isus în carne și oase

  Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.” – Matei 25:40

  Fiica mea, Rachel, are suflet milos. Cum atrag unii câinii vagabonzi, aşa îi atrage ea pe toţi elevii năpăstuiţi de la şcoala unde învaţă. Ei par a simţi că ea îi va scoate de la ananghie. Aproape că nu există după-amiază în care cineva să nu o roage să-l ducă cu maşina până într-un loc. Ba odată, unul dintre prietenii ei a sunat-o noaptea târziu, în stare de ebrietate, ca s-o întrebe dacă putea să-l ducă cu maşina acasă, pentru că afară era foarte frig. Rachel nu şi-a luat încă permisul de conducere şi nu poate să le facă aceste servicii decât cu ajutorul meu, al tatălui ei sau al fratelui ei. Într-o seară, prietenul ei Zach a sunat-o şi a întrebat-o dacă putea să-l ia cu maşina de la serviciu şi să-l ducă acasă pentru că avea o migrenă şi simţea că nu putea merge pe jos în seara aceea friguroasă. Eu n-am putut s-o ajut fiindcă lucram şi i-am sugerat să apeleze la fratele ei. Când am văzut să nu se aude nicio mişcare prin casă, m-am dus la ea şi am întrebat-o ce-a zis fratele ei.

  – Nu vrea să meargă, mi-a spus ea, şi nu am niciun ban ca să-i dau să mă ajute, îmi place să cred că asta a fost doar o exagerare! Sper că fiul meu nu este chiar atât de mercantil, dar n-am avut atunci energia necesară să fac cercetări, aşa că i-am spus să-şi ia geaca şi să mergem. Pe drumul înapoi spre casă, după ce făcusem fapta bună, Zach i-a trimis un mesaj: „Eu nu cred în Dumnezeu, dar, Dumnezeu să vă binecuvânteze! A fost foarte drăguţ din partea voastră să mă duceţi acasă cu maşina.” I-am spus în glumă lui Rachel să-i răspundă: „Păi cine crezi că ne-a trimis?” Obişnuiam să cred că nu merită să faci o faptă bună sau să porţi o discuţie decât dacă „beneficiarul” acceptă mesajul Evangheliei. Adevărul este însă că orice gest de bunătate, orice secundă în care îi asculţi pe oameni, orice manifestare a compasiunii şi a purtării de grijă este mesajul Evangheliei. Nu avem de ce să găsim o metodă de a-L introduce pe Isus în acţiunile noastre de evanghelizare pentru că El este deja acolo, prin noi. Atunci când îi dăm ajutor cuiva, noi suntem pentru el Isus în carne şi oase, îl reprezentăm pe Isus înaintea lor în aşa mod încât să II poată vedea, auzi şi atinge. Chiar şi cel mai împietrit om va reacţiona într-un fel sau altul în faţa lui Isus, pentru că până şi cei posedaţi de demoni îl recunosc.

  Noi nu i-am vorbit niciodată lui Zach despre Dumnezeu, însă este clar că el s-a gândit la Dumnezeu în urma gestului nostru de bunătate. Dumnezeu nu va pierde niciodată ocazia de a ajunge la inima unui om; să-I dăm cât mai multe ocazii de acest fel prin fiecare cuvânt şi faptă a noastră!

  Celeste Perrino-Walker

  Isus în carne și oase - 2018. Noi nu i-am vorbit niciodată lui Zach despre Dumnezeu, însă este clar că el s-a gândit la Dumnezeu în urma gestului nostru de bunătate. Dumnezeu nu va pierde niciodată ocazia de a ajunge la inima unui om; să-I dăm cât mai multe ocazii de acest fel prin fiecare cuvânt şi faptă a noastră!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...