Să răscumpărăm timpul

  Vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele. – loel 2:25

  Acum Michael poate fi găsit acasă la bunica lui. O ajută bucuros la orice treabă în gospodărie. Îi face cumpărăturile, duce gunoiul. Îi repară diverse lucruri. Uneori mă simt puţin geloasă. Michael îşi petrece cea mai mare parte a vacanţei la bunica!

  Altădată, Michael nu se gândea decât la el. Şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, de la 18 la 28 de ani, la şcoala de corecţie şi la închisoare. În fiecare an avea probleme cu poliţia.

  Bunica nu l-a putut vedea mai mulţi ani la rând. Lucrul acesta o afecta mult. Îşi iubea nepotul foarte mult şi se bucura când el şi fratele lui mai mic petreceau vacanţa de vară şi sărbătorile la ea.

  Ne-am rugat pentru el în familie, cu încrederea că, la eliberarea din închisoare, avea să se schimbe şi să-L accepte pe Dumnezeu ca Mântuitor personal.

  După mai mulţi ani, Michael a ieşit din închisoare. Era deja adult. Fratele lui se făcuse mare. Surorile lui mai mici erau adolescente, iar bunica avea optzeci şi cinci de ani şi suferea de Parkinson. Trăise atâţia ani departe de familie, dar Dumnezeu avea să răscumpere timpul pierdut, avea să-i redea anii în care nu stătuse aproape de noi. Relaţia dintre el şi bunica este mai bună ca niciodată!

  Biblia ne spune că Dumnezeu ne va returna ceea ce Diavolul ne-a luat (loel 2:25). La fel ca în vechime, El a ascultat rugăciunile zilnice ale bunicii lui Michael şi ale familiei lui. A văzut lacrimile pe care le-a vărsat mama lui. A înţeles prin ce suferinţă trecea familia lui. Şi a spus: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi… gânduri de pace şi nu de nenorocire (Ieremia 29:11).

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu că le dă înapoi anii pierduţi celor care cheamă Numele Său!

  Avis Floyd Jackson

  Să răscumpărăm timpul - 2018. La fel ca în vechime, Dumnezeu a ascultat rugăciunile zilnice ale bunicii lui Michael şi ale familiei lui. A văzut lacrimile pe care le-a vărsat mama lui. A înţeles prin ce suferinţă trecea familia lui. Şi a spus: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi... gânduri de pace şi nu de nenorocire (Ieremia 29:11).
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...