Dincolo de aparențe

  Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile. – Luca 16:15

  Pe perioada verii, a fost angajat în cadrul departamentului nostru un tânăr pe nume Mark, student la facultatea de informatică, pentru a ne oferi asistenţă în realizarea câtorva proiecte. I-a fost oferit spaţiul de lucru de lângă mine, fiindcă îi oferea posibilitatea de a da telefoane şi de a lucra în linişte, la nevoie.

  La pregătirea şi informaţiile lui despre ultimele tehnologii, Mark trebuie să fî fost probabil descumpănit, dacă nu chiar decepţionat de computerul vechi de nouă ani pe care trebuia să lucreze. I s-a întâmplat de multe ori să i se închidă brusc. Dar avea răbdare şi îl restarta, rezolvând câteva probleme de funcţionare, pe baza cunoştinţelor lui de specialitate.

  Într-o zi, a pomenit în treacăt că putea să refacă un computer de la zero. M-am mirat. Era informat, conştiincios şi de încredere – un angajat excelent. Dar mi-am dat seama că era foarte frustrat că trebuia să-şi îndeplinească sarcinile pe un astfel de computer.

  Am vorbit cu conducerea despre computerul lui vechi şi disfuncţional. La urma urmei, noi ceilalţi aveam desktopuri all-in-one de cel mult doi ani. În câteva zile, a sosit un computer împrumutat, tot all-in-one. În scurt timp însă, cei de la suport tehnic şi-au dat seama că şi el avea probleme. După mai multe convorbiri telefonice cu ei, a venit un depanator şi l-a luat ca să-l repare. După o oră, ni l-a returnat şi nu mai avea nicio problemă.

  – Este exact acelaşi computer? l-am întrebat pe Mark mai târziu.

  – Nu ştiu, mi-a răspuns. La exterior pare că e acelaşi; poate că interiorul e altul. Au înlocuit ceva probabil.

  În sfârşit, avea acum un computer funcţional!

  Dar noi, în ce stare ne aflăm? La fel ca unele computere, arătăm frumos pe dinafară, dar undeva pe dinăuntru ceva este defect? Părem bine, dar nu funcţionăm bine? Din fericire, Domnul nostru ştie ce se ascunde dincolo de aparenţe. El ne poate reporni la nevoie sau ne poate reface de la zero după chipul Său. Să Îi permitem Duhului Său să lucreze în noi în fiecare zi ca să fim mereu plăcute Lui şi oamenilor!

  Iris L. Kitching

  Dincolo de aparențe - 2018. Domnul nostru ştie ce se ascunde dincolo de aparenţe. El ne poate reporni la nevoie sau ne poate reface de la zero după chipul Său. Să Îi permitem Duhului Său să lucreze în noi în fiecare zi ca să fim mereu plăcute Lui şi oamenilor!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...