Dincolo de aparențe

  Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile. – Luca 16:15

  Pe perioada verii, a fost angajat în cadrul departamentului nostru un tânăr pe nume Mark, student la facultatea de informatică, pentru a ne oferi asistenţă în realizarea câtorva proiecte. I-a fost oferit spaţiul de lucru de lângă mine, fiindcă îi oferea posibilitatea de a da telefoane şi de a lucra în linişte, la nevoie.

  La pregătirea şi informaţiile lui despre ultimele tehnologii, Mark trebuie să fî fost probabil descumpănit, dacă nu chiar decepţionat de computerul vechi de nouă ani pe care trebuia să lucreze. I s-a întâmplat de multe ori să i se închidă brusc. Dar avea răbdare şi îl restarta, rezolvând câteva probleme de funcţionare, pe baza cunoştinţelor lui de specialitate.

  Într-o zi, a pomenit în treacăt că putea să refacă un computer de la zero. M-am mirat. Era informat, conştiincios şi de încredere – un angajat excelent. Dar mi-am dat seama că era foarte frustrat că trebuia să-şi îndeplinească sarcinile pe un astfel de computer.

  Am vorbit cu conducerea despre computerul lui vechi şi disfuncţional. La urma urmei, noi ceilalţi aveam desktopuri all-in-one de cel mult doi ani. În câteva zile, a sosit un computer împrumutat, tot all-in-one. În scurt timp însă, cei de la suport tehnic şi-au dat seama că şi el avea probleme. După mai multe convorbiri telefonice cu ei, a venit un depanator şi l-a luat ca să-l repare. După o oră, ni l-a returnat şi nu mai avea nicio problemă.

  – Este exact acelaşi computer? l-am întrebat pe Mark mai târziu.

  – Nu ştiu, mi-a răspuns. La exterior pare că e acelaşi; poate că interiorul e altul. Au înlocuit ceva probabil.

  În sfârşit, avea acum un computer funcţional!

  Dar noi, în ce stare ne aflăm? La fel ca unele computere, arătăm frumos pe dinafară, dar undeva pe dinăuntru ceva este defect? Părem bine, dar nu funcţionăm bine? Din fericire, Domnul nostru ştie ce se ascunde dincolo de aparenţe. El ne poate reporni la nevoie sau ne poate reface de la zero după chipul Său. Să Îi permitem Duhului Său să lucreze în noi în fiecare zi ca să fim mereu plăcute Lui şi oamenilor!

  Iris L. Kitching

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...