Dumnezeul fizicii și al frumosului

  Înţelegi tu plutirea norilor, minunile Aceluia a cărui ştiinţă este desăvârşită? – Iov 37:16

  Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintâi temelie era de iaspis; a doua, de safir; a treia, de calcedonie; a patra, de smarald; a cincea, de sardonix; a şasea, de sardiu; a şaptea, de crisolit; a opta, de berii; a noua, de topaz; a zecea, de crisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douăsprezecea, de ametist. – Apocalipsa 21:19,20

  Când sunt întrebată cu ce mă ocup, răspund că sunt profesoară de fizică. Mi s-a întâmplat de multe ori ca interlocutorul să mă întrebe mirat: „Cum e posibil să-ţi placă o asemenea materie plictisitoare, cu atâtea legi şi teorii?” Aş vrea totuşi să-ţi pun acum o întrebare: Te-ai gândit vreodată că, fără aceste legi, nu ne-am afla pe această planetă? Dacă n-ar exista legea gravitaţiei, am pluti prin spaţiu şi n-am putea atinge pământul. Dumnezeu a creat această lege în săptămâna creaţiei (Geneza 1), odată cu toate celelalte legi necesare ordinii şi siguranţei, cu unicul scop de a da sens existenţei noastre. În acest proces, nu a omis nici cel mai mic detaliu.

  Ceea ce mă uimeşte este faptul că Dumnezeul legilor (obiectul de studiu al fizicii) este totodată un Dumnezeu al armoniei şi al esteticii. El a creat şi frumosul şi Ii place frumosul. Şi-a luat timp să-i dea formă primei femei, Eva, şi a făcut-o extraordinar de frumoasă, având grijă de toate amănuntele. Pasiunea Lui pentru frumos poate fi observată de-a lungul istoriei sacre, în superba platoşă a marelui-preot (Exodul 28:17-20) şi în splendidul Templu al lui Solomon. La fel, locul în care ne vom închina Lui pentru veşnicie va fi împodobit cu aur şi pietre preţioase şi ne va încânta ochiul cu proporţionalitatea, strălucirea şi frumuseţea lui!

  Abia aştept cerul, unde ne vom închina lui Dumnezeu în mijlocul nestematelor! Voi studia noi legi ale fizicii, în timp ce îmi voi desfăta privirea cu frumuseţile Noului Ierusalim! Încerc să-mi imaginez cetatea sfântă cu temelia ei din douăsprezece pietre preţioase, de diferite culori.

  Iar fizica va explica perfecţiunea pe care o vom contempla şi de care ne vom bucura împreună cu El, Dumnezeul legilor frumuseţii, ordinii, simetriei şi iubirii.

  Vrei să te închini Lui împreună cu mine? Doar El merită să primească slava, cinstea, lauda şi binecuvântarea! Amin! Ne vedem acolo!

  Marii Ritter-Hein

  Dumnezeul fizicii și al frumosului - 2018. Abia aştept cerul, unde ne vom închina lui Dumnezeu în mijlocul nestematelor! Voi studia noi legi ale fizicii, în timp ce îmi voi desfăta privirea cu frumuseţile Noului Ierusalim! Încerc să-mi imaginez cetatea sfântă cu temelia ei din douăsprezece pietre preţioase, de diferite culori.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...