O lecție de la Noah

  Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El. – Psalmii 103:13

  Petrecusem un weekend foarte frumos cu băiatul meu mijlociu, Norris, cu soţia lui, Kimberly, şi cu cei doi nepoţi ai mei, Noah (1 an jumătate) şi Gianna (nouă luni). Am fost cu toţii „pa-pa” la biserică, la parcul acvatic şi la spectacolul de artificii („hai să mergem pa-pa ca să vedem luminile!”). Acum sosise timpul ca noi, bunicii, să parcurgem lungul drum din Ohio până acasă, în Carolina de Nord. Distanţa aceasta îmi părea şi mai mare decât este în realitate, pentru că trebuia să mă despart de cei pe care îi iubeam atât de mult.

  Am observat că micuţul Noah îl privea gânditor pe tatăl lui în timp ce acesta se ruga să fim feriţi de rele pe drum. M-am întrebat ce se petrecea în mintea lui. Poate că îşi spunea: Iarăşi pa-pa! Iarăşi aventură! Iarăşi la drum! După rugăciune, şi-a luat cei douăzeci şi unu de dolari ai lui pe care îi primise anticipat de la străbunica pentru ziua de naştere. Şi-a luat în grabă gentuţa cu scutece. După aceea mi-a luat mâna şi mi-a pus-o pe clanţa uşii. Micuţul de el voia să meargă şi el pa-pa!

  Toţi oamenii mari au zâmbit miraţi de atâta spirit de independenţă! Voia să meargă pa-pa până în Carolina de Nord sau doar să plece de acasă cu lucrurile esenţiale? Am apăsat clanţa şi l-am urmat până la uşa de la intrare. Dar nu s-a îndreptat către camioneta noastră Ford, ci s-a dus direct la maşinuţa lui roşie de jucărie (cu uşă care se poate deschide). Şi-a pus hotărât bancnotele pe scaun, apoi gentuţa deasupra, a deschis uşa, s-a urcat şi s-a aşezat.

  – Ar fi bine să-l trag cu maşina până undeva, a spus tatăl lui, schimbând o privire amuzată cu noi.

  Şi exact aşa a făcut. În timp ce noi ne îndepărtam cu maşina, băiatul nostru, tatăl lui Noah, a tras după el maşinuţa până la trotuarul de la şosea ca să meargă Noah pa-pa!

  Incidentul acesta m-a făcut să mă gândesc la dependenţa noastră totală de Tatăl nostru ceresc, chiar şi când nu suntem conştienţi de ea. Avem locul nostru de muncă, banii noştri, maşinile noastre şi obiectele noastre personale. Dar nu ne dăm seama că depindem de călăuzirea şi sfatul lui Dumnezeu la fel de mult cum nepotul meu depindea de tatăl lui pământesc pentru a se deplasa cu maşinuţa. Să nu uităm niciodată că suntem dependente de Tatăl nostru ceresc iubitor. El nu ne va ghida niciodată pe un drum greşit şi va fi mereu cu noi, dacă îi permitem. Într-o zi, va veni ca să ne ducă „pa-pa” la destinaţia noastră finală: cerul şi viaţa veşnică!

  Charlotte Verrett

  O lecție de la Noah - 2018. Suntem dependente de Tatăl nostru ceresc iubitor. El nu ne va ghida niciodată pe un drum greşit şi va fi mereu cu noi, dacă îi permitem. Într-o zi, va veni ca să ne ducă „pa-pa” la destinaţia noastră finală: cerul şi viaţa veşnică!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...