Har, nu cupoane!

  Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat. – Tit 2:11

  Pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii vecinice. – Tit 3:7

  Magazinul meu favorit anunţa reduceri masive pentru weekend şi reclama m-a convins. Am trecut pe acolo duminică după-masă şi, cu toate că erau ultimele ore de reduceri, am găsit o pereche de pantofi de un model şi o culoare care mi se potriveau.

  După ce am plătit pentru comorile mele, am observat pe bon anunţul că, dacă reveneam weekendul următor, puteam economisi şi mai mulţi bani. Şi am revenit. Insă nefiind atentă în ce zi urmau să fie aceste reduceri, am descoperit abia când am ajuns acolo că venisem cu o zi mai devreme.

  A doua zi m-am întors şi am găsit mai multe chilipiruri.

  De data aceasta, pe bon apărea o altă reducere semnificativă programată peste câteva zile. Mi-am spus: Este de ajuns. Gata cu cumpărăturile – cel puţin deocamdată!

  În tot acest timp, purtasem cu mine în maşină cupoane pentru diferite articole. Numai unul sau două apucaseră să expire, în rest le-am folosit pe toate. De fiecare dată când fac o cumpărătură la acest magazin, primesc împreună cu bonul şi un cupon. Unele cupoane sunt pentru articole de acelaşi fel cu cele pe care le-am cumpărat deja. Altele sunt pentru articole de care nu am nevoie sau pe care nu le doresc. Deseori compar oferta lor cu oferta altor magazine.

  Magazinul încearcă să mă prindă, aşa că trebuie să fiu atentă ce cumpăr! În plus, îmi sosesc în cutia poştală o sumedenie de materiale publicitare. Să cumpăr de la altă firmă şi să profit de aceste noi chilipiruri? Dacă socotesc însă preţul final şi eforturile necesare pentru schimbare, îmi dau seama de fapt că nu am economisit nimic. Am învăţat că trebuie să citesc textele cu litere mărunte şi excepţiile cu foarte mare atenţie.

  O, cât de recunoscătoare sunt pentru harul lui Dumnezeu! El nu este valabil doar în anumite zile din săptămână sau în anumite intervale orare. Harul lui Dumnezeu nu expiră. Nu trebuie să-mi notez condiţiile pe care trebuie să le îndeplinesc pentru a beneficia de harul Său! Harul Său ne acoperă toate păcatele.

  Barbara Huff

  Har, nu cupoane! - 2018. O, cât de recunoscătoare sunt pentru harul lui Dumnezeu! El nu este valabil doar în anumite zile din săptămână sau în anumite intervale orare. Harul lui Dumnezeu nu expiră. Nu trebuie să-mi notez condiţiile pe care trebuie să le îndeplinesc pentru a beneficia de harul Său! Harul Său ne acoperă toate păcatele.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...