Să studiem Biblia!

  Caută să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevărului. 2 Timotei 2:15

  Un lucru care nu mi-a plăcut, legat de școală, a fost învățatul pentru examene – și asta pentru că de regulă lăsam pregătirea pe ultima sută de metri.

  Îți dai seama cât chin și stres să asimilez toată materia dintr-un semestru în numai câteva nopți! Am ajuns să urăsc învățatul. Încercam să acumulez într-o perioadă scurtă tot ce ar fi trebuit să acumulez un semestru întreg!

  În cele din urmă, experiența și maturitatea mi-au demonstrat că, pentru a reuși și a-mi aduce aminte informațiile, trebuia să învăț puțin câte puțin. Era necesar să-mi iau în fiecare seară puțin timp ca să revăd lecțiile din ziua respectivă. Astfel, la finalul semestrului, știam aproape tot ce se predase şi nu mai era nevoie decât să recapitulez.
  Este oare la fel şi cu studiul Cuvântului lui Dumnezeu? Sincer, a existat în viaţa mea o perioadă când participarea la grupa de studiu biblic era un coşmar. Mi se întâmpla des să nu ştiu despre ce se discuta. Cunoştinţele mele din Biblie erau foarte limitate.

  Cum era posibil aşa ceva când am crescut în biserică, am participat la toate evanghelizările organizate de biserica mea, am studiat lecţiunea în fiecare săptămână (de fapt, încercam să o citesc vineri seara) şi am învăţat pasaje biblice lungi pentru programele de tineret? Nu ştiu cum a fost posibil, dar cert este că aveam cunoştinţe limitate.

  Lucrul acesta mă frustra, fiindcă Biblia îmi părea o carte prea groasă şi prea mare ca s-o pot citi, dar apoi mi-a venit ideea s-o studiez puţin câte puţin. Aşa se face că, în loc să mă descurajez din cauza cantităţii mari de informaţii, am început s-o citesc câte puţin o dată. Anii au trecut şi cunoştinţele mele din Cuvântul lui Dumnezeu s-au înmulţit. Sigur că nu mă pot numi expert în Biblie, dar ştiu mult mai multe decât ştiam acum zece ani, acum cinci ani si chiar acum un an!

  Nu te descuraja nici tu în faţa provocării de a cunoaşte Cuvântul lui Dumnezeu! După cum ştii, el este împărţit pe cărţi, pe capitole şi pe versete. Studiază câte un fragment o dată şi permite-I Duhului Sfânt să te înveţe şi să te ajute să creşti în cunoştinţă!

  În curând va veni ziua examenului. Eu vreau să-l trec cu succes. Vrei şi tu?

  Heather-Dawn Small

  Să studiem Biblia! - 2018. Nu te descuraja nici tu în faţa provocării de a cunoaşte Cuvântul lui Dumnezeu! După cum ştii, el este împărţit pe cărţi, pe capitole şi pe versete. Studiază câte un fragment o dată şi permite-I Duhului Sfânt să te înveţe şi să te ajute să creşti în cunoştinţă!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...