Nevoie disperată de ulei

  Să te umpli de Duhul Sfânt. Faptele Apostolilor 9:17

  Deşi mi-am cumpărat o maşină de cusut acum zece ani, sunt încă novice în arta cusutului şi, din păcate, lucrurile pe care le cos ocazional îmi trădează nepriceperea.

  Lucrez la ea doar din când în când – atât cât îmi permite timpul şi creativitatea. Recent m-am mutat în altă casă şi m-am gândit să cos un articol mic de îmbrăcăminte pentru fiica mea. Am şters maşina de praf şi, fiindcă nu mă pricep foarte bine să respect tiparele, am decis să creez o capodoperă originală, preluând doar câteva idei din alte părţi. Ardeam de nerăbdare să încep şi să termin cât mai repede! Avea să fie extrem de simplu! Materialul era deja croit, maşina era pregătită şi manualul de utilizare era la îndemână. Puteam să încep! Sau cel puţin aşa credeam!

  Dintr-un motiv necunoscut mie, maşina mea aproape nouă (şi destul de scumpă) refuza să coopereze. Nu-mi aducea rezultatele scontate. Aţa se rupea tot timpul! Am schimbat acul, am schimbat aţa, am schimbat tensiunea firului şi am tras cusătură după cusătură. Degeaba! Aţa nu voia să se supună şi pace! În plus, maşina scotea un zgomot destul de ciudat.

  O voce slabă interioară îmi spunea că probabil trebuia unsă. Dar eu nu aveam chef s-o ung. Dura prea mult. Şi dacă nu reuşeam să pun piesele la locul lor? Trebuia să finalizez lucrul. Ştiam eu mai bine ce era de făcut. Şi apoi, ruptul aţei nu avea nicio legătură cu lubrifierea maşinii, nu?

  Maşina a făcut clanţ, clanţ, clanţ şi apoi s-a oprit cu un tranc puternic. M-am resemnat şi am uns-o cu ulei, deşi eram convinsă că nu avea cum să fie asta cauza.

  Mă înşelam: după ce am turnat uleiul, maşina a tras nişte cusături atât de frumoase! Şi nu a mai scos zgomote ciudate. Aţa nu s-a mai rupt. Nu mi-am închipuit niciodată că uleiul contează atât de mult!

  Doamne, am atât de multe de învăţat! îmi pare rău că mă cred atât de ştiutoare. Iartă-mă că încerc să funcţionez fără uleiul Duhului Sfânt. Fără Tine, Doamne, mă împotmolesc şi mi-e greu şi de multe ori clachez. Ajutâ-mă să mă umplu de Duhul Tău Sfânt astăzi. Am mare nevoie de Tine! Chiar am! Amin.

  Belinda Solomon

  Nevoie disperată de ulei - 2018. Doamne, am atât de multe de învăţat! îmi pare rău că mă cred atât de ştiutoare. Iartă-mă că încerc să funcţionez fără uleiul Duhului Sfânt. Fără Tine, Doamne, mă împotmolesc şi mi-e greu şi de multe ori clachez. Ajutâ-mă să mă umplu de Duhul Tău Sfânt astăzi. Am mare nevoie de Tine! Chiar am! Amin.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...