Credincioșia lui Dumnezeu

  Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele! Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi şi credincioşia Lui ţine în veci. Lăudaţi pe Domnul! Psalmii 117:1-2

  În 1993, Statele Unite au intrat în recesiune economică, fapt care a afectat spitalele şi sistemul de sănătate. Posturile pentru cadre medii au fost restructurate şi s-au făcut reduceri de personal în diferite departamente. Concomitent, spitalele au îngheţat angajările, obţinerea unui loc de muncă devenind şi mai dificilă. Eu mă număram printre cadrele medii şi am fost concediată. Pierderea locului de muncă făcea incert viitorul familiei noastre, deoarece aveam copiii înscrişi la o şcoală creştină şi fata cea mare la colegiu.

  Disperată, l-am implorat pe soţul meu să-şi ia un al doilea loc de muncă. Exact în clipa aceea a sunat telefonul. Am ridicat receptorul şi am spus „alo”. De la capătul celălalt al firului, am auzit întrebarea:

  – Pot să vorbesc cu Edna?

  – Da, eu sunt, am confirmat.

  Interlocutorul meu a continuat:

  – Sunt decanul Facultăţii de Asistenţă Medicală de la Colegiul Victor Valley. Mi-aţi fost recomandată de decanul Colegiului San Bernardino Valley. Avem nevoie urgentă de specializarea dumneavoastră de pediatrie. Puteţi veni chiar acum? Vă aşteptăm.

  Oare mă înşela auzul?

  Am fost de acord să mă duc cu maşina, aproape uitând de accidentul pe care îl avusesem cu câteva luni în urmă şi de teama pe care o căpătasem de a conduce pe autostradă. Din fericire, fiica mea cea mare era acasă şi a acceptat să conducă ea.

  Când am sosit, decanul şi asistentul lui ne aşteptau foarte încordaţi. Şi, fără prea multe introduceri, mi-au oferit un post! Postul acesta a susţinut-o pe fiica mea în şcoală până la obţinerea licenţei în asistenţă medicală de la Universitatea Adventistă Southwestern. Mare este credincioşia lui Dumnezeu!

  Dumnezeu ne promite în Maleahi 3:10 că, dacă îi vom pune la încercare credincioşia, El ne va oferi binecuvântările Sale fără măsură. Tu I-ai pus la încercare credincioşia? El îşi va împlini făgăduinţa din Isaia 65:24: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Noi nu suntem demne de mila, harul şi credincioşia Sa, dar El vede fiecare lacrimă din ochii noştri. El merită laudele noastre. Să-I aducem slavă şi cinste pentru veşnica Sa dragoste, îndurare şi credincioşie!

  Edna Bacate-Domingo

  Credincioșia lui Dumnezeu - 2018. Noi nu suntem demne de mila, harul şi credincioşia Sa, dar El vede fiecare lacrimă din ochii noştri. El merită laudele noastre. Să-I aducem slavă şi cinste pentru veşnica Sa dragoste, îndurare şi credincioşie!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...