Credincioșia lui Dumnezeu

Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele! Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi şi credincioşia Lui ţine în veci. Lăudaţi pe Domnul! Psalmii 117:1-2

În 1993, Statele Unite au intrat în recesiune economică, fapt care a afectat spitalele şi sistemul de sănătate. Posturile pentru cadre medii au fost restructurate şi s-au făcut reduceri de personal în diferite departamente. Concomitent, spitalele au îngheţat angajările, obţinerea unui loc de muncă devenind şi mai dificilă. Eu mă număram printre cadrele medii şi am fost concediată. Pierderea locului de muncă făcea incert viitorul familiei noastre, deoarece aveam copiii înscrişi la o şcoală creştină şi fata cea mare la colegiu.

Disperată, l-am implorat pe soţul meu să-şi ia un al doilea loc de muncă. Exact în clipa aceea a sunat telefonul. Am ridicat receptorul şi am spus „alo”. De la capătul celălalt al firului, am auzit întrebarea:

– Pot să vorbesc cu Edna?

– Da, eu sunt, am confirmat.

Interlocutorul meu a continuat:

– Sunt decanul Facultăţii de Asistenţă Medicală de la Colegiul Victor Valley. Mi-aţi fost recomandată de decanul Colegiului San Bernardino Valley. Avem nevoie urgentă de specializarea dumneavoastră de pediatrie. Puteţi veni chiar acum? Vă aşteptăm.

Oare mă înşela auzul?

Am fost de acord să mă duc cu maşina, aproape uitând de accidentul pe care îl avusesem cu câteva luni în urmă şi de teama pe care o căpătasem de a conduce pe autostradă. Din fericire, fiica mea cea mare era acasă şi a acceptat să conducă ea.

Când am sosit, decanul şi asistentul lui ne aşteptau foarte încordaţi. Şi, fără prea multe introduceri, mi-au oferit un post! Postul acesta a susţinut-o pe fiica mea în şcoală până la obţinerea licenţei în asistenţă medicală de la Universitatea Adventistă Southwestern. Mare este credincioşia lui Dumnezeu!

Dumnezeu ne promite în Maleahi 3:10 că, dacă îi vom pune la încercare credincioşia, El ne va oferi binecuvântările Sale fără măsură. Tu I-ai pus la încercare credincioşia? El îşi va împlini făgăduinţa din Isaia 65:24: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

Noi nu suntem demne de mila, harul şi credincioşia Sa, dar El vede fiecare lacrimă din ochii noştri. El merită laudele noastre. Să-I aducem slavă şi cinste pentru veşnica Sa dragoste, îndurare şi credincioşie!

Edna Bacate-Domingo

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video