Articolul precedentEl a fost ascultător și respectuos
  Articolul următorEl a fost harnic

  Speranța lui Helen

  [El] M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea şi orbilor, căpătarea vederii, să dau drumul celor apăsaţi şi să vestesc anul de îndurare al Domnului. Luca 4:18-19

  Helen a fost internată în spital pe tura mea. După ce i-am făcut o evaluare, i-am explicat cum să ia medicamentele şi de ce analize avea nevoie. Ea mi-a răspuns cu amabilitate, vizibil recunoscătoare. Am simţit că ea şi soţul ei, Neville, erau nişte oameni deosebiţi. A doua zi de dimineaţă, medicamentele îşi făcuseră efectul şi Helen putea pleca acasă. În timp ce îi făceam foaia de externare, m-a informat cu mândrie că nu mai fumase de două zile!

  Atunci pasiunea mea pentru stilul de viaţă sănătos s-a trezit. Am aflat că amândoi fumau şi i-am întrebat dacă doreau să-i ajut să renunţe la ţigări. Au spus că doreau. Am stat de vorbă cu ei o jumătate de oră. Mi-au mulţumit mult şi mi-au mărturisit că s-au simţit extraordinar de încurajaţi de sfaturile mele.

  – Mi-ar fi plăcut să vă fi filmat în timp ce vorbeaţi ca să le arătăm lucrurile acestea şi prietenilor şi rudelor noastre!

  – Păi chiar am prezentat un serial cu patru episoade despre renunţarea la fumat pe care îl puteţi viziona, la cerere.

  Credeţi că vă va fi util?

  Au urmărit bucuroşi explicaţiile mele despre cum să acceseze materialul video pe Internet şi despre cum să urmărească postul TV Hope Channel. Helen a dedus că eram creştină din moment ce lucram la un post creştin de televiziune. Ne-am dat seama atunci că acel ceva special pe care l-am simţit unii la alţii era credinţa în Dumnezeu. Au acceptat să mă rog împreună cu ei şi, formând un mic cerc, am cerut împlinirea făgăduinţei conform căreia „la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26) şi am recunoscut că dorinţa cea mai mare a lui Dumnezeu pentru ei era ca sănătatea lor să sporească (3 loan 2). Credinţa lor s-a întărit când au înţeles că Cerul era de partea lor în lupta ce le stătea înainte!

  Când m-am ridicat de la rugăciune, mi-am dat seama că ceilalţi trei pacienţi din salon făcuseră linişte, probabil ca să audă ce se întâmpla în spatele perdelelor subţiri care ne despărţeau de ei. Helen dădea deja mărturie prin noua ei speranţă! De atunci, mă rog pentru Helen şi Neville să obţină victoria asupra nicotinei şi, în primul rând, ca viaţa lor să se transforme prin adevăr şi să aibă o influenţă bună asupra familiei lor.

  Nerida McKibben

  Speranța lui Helen - 2018. Când m-am ridicat de la rugăciune, mi-am dat seama că ceilalţi trei pacienţi din salon făcuseră linişte, probabil ca să audă ce se întâmpla în spatele perdelelor subţiri care ne despărţeau de ei. Mă rog pentru ei să obţină victoria asupra nicotinei şi, în primul rând, ca viaţa lor să se transforme prin adevăr şi să aibă o influenţă bună asupra familiei lor.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...