La cotitura drumului

Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. 2 Corinteni 4:17

Pe 24 august 2014, la ora 3:20 dimineaţa, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6 grade în Napa, California. Mişcarea seismică a fost resimţită pe o rază de mai mulţi kilometri, inclusiv în sătucul nostru Angwin, de pe Muntele Howell. Când s-a terminat, ne-am cuibărit iarăşi în pat, cu gândul că totul revenise la normal. La ora 8:30 dimineaţă, am pornit în călătoria cu cortul pe care o planificaserăm.

După-masă, după ce ne-am oprit într-o parcare pentru rulote, am verificat mesajele vocale de pe mobil. Chiriaşul nostru ne sunase ca să ne anunţe că puţina apă pe care reuşise s-o scoată din fântână era maronie. Ne întreba dacă putea aduce pe cineva ca să verifice pompa. În scurt timp, am aflat că seismul tulburase apa din sute de fântâni. Ni s-a recomandat să aşteptăm redepunerea sedimentelor şi curăţarea apei. Asta însemna că trebuia să cumpărăm apă potabilă.

Când ne-am întors acasă, am aflat de la cineva despre o conductă de unde puteam obţine apă de izvor oricând şi gratuit! Conducta se afla la marginea unui drum, aproape de vârful dealului, la câţiva kilometri depărtare de noi, chiar în dreptul unei curbe. Am pornit împreună cu soţul meu în căutarea ei. Am coborât până la jumătatea coastei dealului, dar, negăsind-o, am pornit înapoi către vârf.

Atunci am văzut-o – era chiar acolo, la marginea drumului, în dreptul cotiturii. Nu o observasem la venire pentru că era imediat după curba strânsă. Noi fuseserăm atenţi înainte, la drum, şi nu la detaliile de pe drum.

După câteva zile, am meditat la această situaţie. În viaţă, fiecare dintre noi avem planuri, ţeluri, aspiraţii şi speranţe. Credem că ştim încotro ne îndreptăm şi ce vom face. Dar lucrurile nu se întâmplă aşa cum ne aşteptăm. Nu observăm întotdeauna ce se află imediat după cotitura drumului, pentru că suntem atente înainte, la drum. Şi ratăm detalii importante. Dar, cu trecerea timpului, putem privi înapoi pe unde am trecut şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne putem da seama dacă avem nevoie să ne întoarcem şi să luăm o altă direcţie pentru a împlini planurile Sale. Dumnezeu ştie cum să ne ajute să ne refacem traseul. Putem avea încredere că El ne va oferi susţinere la fiecare cotitură a drumului vieţii!

El ne-a promis: „Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20)

Donna Voth

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor