Articolul precedentÎn ceea ce privește botezul
  Articolul următorÎn studiul Scripturii

  La cotitura drumului

  Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. 2 Corinteni 4:17

  Pe 24 august 2014, la ora 3:20 dimineaţa, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6 grade în Napa, California. Mişcarea seismică a fost resimţită pe o rază de mai mulţi kilometri, inclusiv în sătucul nostru Angwin, de pe Muntele Howell. Când s-a terminat, ne-am cuibărit iarăşi în pat, cu gândul că totul revenise la normal. La ora 8:30 dimineaţă, am pornit în călătoria cu cortul pe care o planificaserăm.

  După-masă, după ce ne-am oprit într-o parcare pentru rulote, am verificat mesajele vocale de pe mobil. Chiriaşul nostru ne sunase ca să ne anunţe că puţina apă pe care reuşise s-o scoată din fântână era maronie. Ne întreba dacă putea aduce pe cineva ca să verifice pompa. În scurt timp, am aflat că seismul tulburase apa din sute de fântâni. Ni s-a recomandat să aşteptăm redepunerea sedimentelor şi curăţarea apei. Asta însemna că trebuia să cumpărăm apă potabilă.

  Când ne-am întors acasă, am aflat de la cineva despre o conductă de unde puteam obţine apă de izvor oricând şi gratuit! Conducta se afla la marginea unui drum, aproape de vârful dealului, la câţiva kilometri depărtare de noi, chiar în dreptul unei curbe. Am pornit împreună cu soţul meu în căutarea ei. Am coborât până la jumătatea coastei dealului, dar, negăsind-o, am pornit înapoi către vârf.

  Atunci am văzut-o – era chiar acolo, la marginea drumului, în dreptul cotiturii. Nu o observasem la venire pentru că era imediat după curba strânsă. Noi fuseserăm atenţi înainte, la drum, şi nu la detaliile de pe drum.

  După câteva zile, am meditat la această situaţie. În viaţă, fiecare dintre noi avem planuri, ţeluri, aspiraţii şi speranţe. Credem că ştim încotro ne îndreptăm şi ce vom face. Dar lucrurile nu se întâmplă aşa cum ne aşteptăm. Nu observăm întotdeauna ce se află imediat după cotitura drumului, pentru că suntem atente înainte, la drum. Şi ratăm detalii importante. Dar, cu trecerea timpului, putem privi înapoi pe unde am trecut şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne putem da seama dacă avem nevoie să ne întoarcem şi să luăm o altă direcţie pentru a împlini planurile Sale. Dumnezeu ştie cum să ne ajute să ne refacem traseul. Putem avea încredere că El ne va oferi susţinere la fiecare cotitură a drumului vieţii!

  El ne-a promis: „Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20)

  Donna Voth

  La cotitura drumului - 2018. Cu trecerea timpului, putem privi înapoi pe unde am trecut şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne putem da seama dacă avem nevoie să ne întoarcem şi să luăm o altă direcţie pentru a împlini planurile Sale. Dumnezeu ştie cum să ne ajute să ne refacem traseul. Putem avea încredere că El ne va oferi susţinere la fiecare cotitură a drumului vieţii!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...