Articolul precedentÎn studiul Scripturii
  Articolul următorÎn studiul naturii

  Misty

  Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El îmi trezeşte în fiecare dimineaţă,El îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici. Isaia 50:4

  Alergam pe coridorul şcolii, pregătită să încep mai repede analizele de depistare a drogurilor în urină pentru şoferii autobuzelor şcolare. O tânără aştepta răbdătoare la uşa sălii unde adunam probele.

  – Bună dimineaţa! Eşti pregătită să mergi la toaletă? am întrebat-o.

  – Da, tocmai am băut o cola. O să încerc, mi-a răspuns ea.

  Din nefericire, sucul nu i-a oferit hidratarea adecvată.

  – Bea mai bine două sticle cu apă şi atunci o să poţi urina.

  Răspunsul ei nu a fost favorabil, pentru că nu-i plăcea să bea apă. Misty mi-a povestit mai departe că suferise de o infecţie respiratorie şi că nu avea bani să meargă la doctor. Eu am încurajat-o şi am sfătuit-o să bea mai multă apă ca să combată infecţia, dar ea m-a întrerupt şi mi-a spus că era fumătoare. I-am vorbit atunci despre beneficiile renunţării la ţigări, însă a început să-mi expună motivele pentru care era stresată.

  – Vă aduceţi aminte că, în urmă cu aproape un an, un tânăr şi-a înjunghiat mama şi a ucis-o? m-a întrebat ea. Era mătuşa mea. Eu am găsit-o moartă. Lacrimile i se prelingeau pe obraji în timp ce povestea.

  – Toate astea îmi aduc aminte de abuzurile la care m-a supus tatăl meu. Cred că spiritul mătuşii mele încearcă să-mi spună ceva.

  Rugându-mă pentru călăuzire divină, am asigurat-o că Dumnezeu este dispus să ne ajute dacă Îi cerem ajutorul. Am întrebat-o dacă ar vrea să ne rugăm împreună. A primit bucuroasă propunerea mea. Am prins-o de după umeri şi m-am rugat fierbinte ca Dumnezeu să o protejeze de atacurile lui Satana şi să-i dea toată puterea de care avea nevoie. Înainte să plece, mi-a mulţumit cu lacrimi pe obraji.

  O analiză de rutină a fost ocazia în care Dumnezeu Şi-a împlinit promisiunea pe care mi-o dăduse în dimineaţa aceea în timpul devoţionalului personal, şi anume aceea că aveam „să ştiu să înviorez cu vorba” pe cel întristat şi să ofer încurajare. Dacă neglijăm să petrecem timp cu Dumnezeu în fiecare zi, s-ar putea să ratăm binecuvântarea de care avem nevoie pentru a-i ajuta pe cei care suferă şi care sunt în nevoie. Dacă ne luăm timp pentru El, ne va învăţa, ne va face în stare să-I auzim vocea şi ne va dărui o limbă iscusită.

  Sandi B. Cook

  Misty - 2018. Dacă neglijăm să petrecem timp cu Dumnezeu în fiecare zi, s-ar putea să ratăm binecuvântarea de care avem nevoie pentru a-i ajuta pe cei care suferă şi care sunt în nevoie. Dacă ne luăm timp pentru El, ne va învăţa, ne va face în stare să-I auzim vocea şi ne va dărui o limbă iscusită.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...