Articolul precedentÎn studiul naturii
  Articolul următorÎn comuniunea cu Dumnezeu

  Olarul perseverent

  Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată. Ieremia 18:3

  Am admirat multe vase din lut lucrate manual. Ele mă duc cu gândul la ilustraţia biblică în care noi suntem asemănate cu lutul umed, lipsit de formă, iar Hristos, cu olarul perseverent.

  La fel ca Israelul din vechime, şi noi avem nevoie să ne supunem permanent mâinilor Olarului divin! Ţinta lui Hristos este să dea formă caracterului nostru şi de aceea ne apasă, ne netezeşte şi ne finisează. Procesul acesta ne produce de multe ori o durere pe care nu suntem întotdeauna capabile s-o înţelegem. Cu toate acestea, Isus continuă să ne dea formă potrivit cu planul şi scopul pe care le-a stabilit pentru viaţa noastră. El ne imprimă caracterul Său, făcându-ne nişte vase de cinste, care să-I aducă slavă şi laudă.

  Ai urmărit vreodată un olar lucrând? Aidoma unui sculptor pasionat, olarul se dedică neobosit şi perseverent obiectului pe care îl modelează. Aşază lutul pe roată şi îl lucrează cu mâinile. Dacă nu l-ar atinge cu mâinile, lutul ar rămâne doar o bucată de argilă fără formă. Însă Creatorul nostru iubitor ne dă nu doar formă, ci şi viaţă. El ne transformă în vase vii prin dragostea şi grija Sa. Şi ne aduce la părtăşia cu El, iar, dacă ne supunem procesului modelării, îi suntem plăcute.

  De asemenea, spre deosebire de olar, care modelează o bucată de lut într-un timp scurt, Olarul divin ne modelează pe tot parcursul vieţii. Câtă perseverenţă! Noi ne împărtăşim din viaţa Sa prin studiul zilnic al Cuvântului Său. Prin rugăciune regulată, conştientizăm cât de dependente suntem de El în toate privinţele. Pentru că, fără El, nu putem face absolut nimic (loan 15:5).

  Ar trebui să ne bucure faptul că Olarul divin nu renunţă la noi niciodată, nici chiar atunci când nu-L lăsăm să ne modeleze atât de repede cum Şi-ar dori. Iar atunci când lutul uman – inimile noastre – se întăreşte, El îşi continuă lucrarea cu răbdare, refăcând şi înmuindu-l cu untdelemnul iertării şi harului. Nu privi la tine astăzi! Tu eşti un vas de lut încă în lucru! Priveşte mai degrabă la Dumnezeu, la Olarul perseverent şi perfect. Când ne supunem Lui, El ne iartă păcatele trecute şi Se reapucă să ne modeleze. În mâinile Sale, devenim vase vii pentru slava şi cinstea Sa.

  Maria Raimunda Lopes Costa

  Olarul perseverent - 2018. Nu privi la tine astăzi! Tu eşti un vas de lut încă în lucru! Priveşte mai degrabă la Dumnezeu, la Olarul perseverent şi perfect. Când ne supunem Lui, El ne iartă păcatele trecute şi Se reapucă să ne modeleze. În mâinile Sale, devenim vase vii pentru slava şi cinstea Sa.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...