Răspuns la rugăciuni mari și mici

  Rugaţi-vă unii pentru alţii. lacov 5:16

  Cel mai memorabil răspuns la rugăciune pe care l-am primit până acum a avut loc cu mulţi ani în urmă.
  O prietenă de la colegiu mi-a mărturisit că-şi dorea foarte mult să plece într-o călătorie misionară. Costul pentru transport era de două mii de dolari, bani pe care ştiam că nu-i avea. Şi nu-i aveam nici eu. Domnul m-a îndemnat să mă rog pentru ea.

  În timp ce mă rugam, am avut simţământul că Dumnezeu avea să găsească o soluţie pentru ea, dacă aveam să le cer ajutorul câtorva rude înstărite de-ale mele. Am ales patru dintre ele şi, cu rugăciune, le-am scris, întrebându-le dacă erau dispuse să contribuie fiecare cu 500 de dolari. Trei dintre ele au răspuns pozitiv, iar alte persoane au contribuit şi ele cu sume mai mici. Mai rămâneau de strâns 125 de dolari. Se apropia termenul-limită pentru achitarea sumei. În ultimul moment, am primit prin poştă şi restul de bani – fără să fi solicitat! Călătoria misionară a fost un mare succes şi a meritat din plin. Acesta a fost un mare răspuns la rugăciune.

  Probabil că ai constatat şi tu că, de multe ori, ne este mai simplu să ajutăm o persoană în nevoie decât să ne îngrijim de trebuinţele personale. Realitatea este că avem şi noi nevoi personale.

  De curând, i-am oferit unei prietene Biblia mea cea mai bună. Aveam şi un semn de carte care se potrivea perfect cu ea. Dar nu reuşeam să-l găsesc. M-am rugat. Isus mi-a răspuns la rugăciune şi mi-a arătat unde să-l caut. În comparaţie cu rugăciunea pentru cei două mii de dolari, cererea aceasta era mică. Dar Isus are grijă şi de cererile mici. Deunăzi, l-am rugat pe soţul meu să ducă la biserică nişte lucruri cât eu eram la frizerie. N-ar fi trebuit să-i ia decât un minut sau două, pentru că biserica era la câteva străzi depărtare. Când a ajuns acolo, a găsit-o pe una dintre membrele bisericii bătând cu pumnul în uşa din spatele bisericii şi încercând să intre.

  – Pot să vă ajut cu ceva? a întrebat-o el surprins.

  Bucuroasă să-l vadă, femeia i-a răspuns:

  – Mi-am uitat înăuntru nişte documente importante şi am nevoie de ele. Dar nu am la mine cheia. M-am rugat pentru ajutor aici, în parcare, exact înainte să veniţi!

  Soţul meu, care avea cheia la el, a putut să o ajute.

  Să urmăm sfatul Bibliei de a ne ruga cu credinţă unii pentru alţii!

  Frieda Tanner

  Răspuns la rugăciuni mari și mici - 2018. M-am rugat. Isus mi-a răspuns la rugăciune şi mi-a arătat unde să caut textul biblic. În comparaţie cu rugăciunea pentru cei două mii de dolari, cererea aceasta era mică. Dar Isus are grijă şi de cererile mici. Să urmăm sfatul Bibliei de a ne ruga cu credinţă unii pentru alţii!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...