Plină de strălucire

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” 2 Corinteni 12:9

  Anii de colegiu au fost de neuitat. Îmi amintesc cu plăcere de prietenii şi de experienţele pe care le-am avut la Union College. Ress Hali, căminul fetelor, a fost o a doua casă pentru mine. Pe holul lui se găsea un mozaic frumos pe care scria: „Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti.” M-am gândit îndelung la textul acesta din Psalmii. Ce bine s-au gândit să-l expună în hol ca să-l vadă tinerele când treceau pe lângă el – fete de diferite naţionalităţi, cu pregătire diferită şi cu statut social diferit – şi să le influenţeze şi să le inspire. Sper că asupra mea a avut un impact, pentru că mi-a rămas adânc imprimat în minte. Ce gând copleşitor că împăratul universului mă consideră fata Lui! închipuie-ţi! Eu, membră a familiei Sale regale! Ce grozav!

  Dar nu este deloc simplu să fii „plină de strălucire”. Ca fiice ale împăratului, noi avem un ideal foarte înalt de atins. Se aşteaptă mult de la noi.

  Multe dintre noi suntem fascinate de casa regală a Angliei. Suntem cu ochii pe membrii ei, aşteptând de la ei mai mult decât de la britanicii obişnuiţi. Ne plac fastul şi tradiţiile lor. Vrem să se poarte regeşte şi să păstreze nepătată imaginea regală, însă şi ei sunt oameni şi uneori fiii şi fiicele regelui şi ai reginei îşi pătează coroana. Ca în Downtown Abbey, un serial popular de televiziune, urmărim cu atenţie mişcările contelui şi contesei de la palat. Suntem uluite de grandoarea domeniului regal. Fetele, care se emancipează cu schimbarea vremurilor, au o purtare demnă de castelul măreţ în care locuiesc. Dar, în diferite circumstanţe, viaţa lor nu este la fel de frumoasă ca reşedinţa lor. Probabil că elementele acestea fac povestea palpitantă, dar nu aceasta ne dorim pentru noi.

  Ca fete ale împăratului ceresc, noi ne dorim să fim demne de El. Vestea bună este că idealul acesta nu este chiar atât de dificil de atins. Când ne apropiem de tronul lui Dumnezeu ca să-I cerem iertare, El este fericit să ne curăţească din nou. Ne oferă harul Său când avem nevoie. Puterea Lui este făcută desăvârşită în slăbiciunea noastră. Şi încă o veste bună: harul Său este de ajuns pentru noi toate!

  Bernadine Delafield

  Plină de strălucire - 2018. Ca fete ale împăratului ceresc, noi ne dorim să fim demne de El. Vestea bună este că idealul acesta nu este chiar atât de dificil de atins. Când ne apropiem de tronul lui Dumnezeu ca să-I cerem iertare, El este fericit să ne curăţească din nou. Ne oferă harul Său când avem nevoie. Puterea Lui este făcută desăvârşită în slăbiciunea noastră.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...