Articolul precedentÎn dezvoltarea fizică
  Articolul următorÎn biruința asupra apetitului

  O femeie cinstită

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. Proverbele 31:10

  Mi se întâmplă de nenumărate ori ca, după ce susţin un concert, să vină diferite femei la mine ca să-şi exprime admiraţia pentru modul în care îmi folosesc talentele pentru Dumnezeu. Iar aproape pe toate le aud spunând: – Eu nu ştiu ce talente şi daruri am! Dar mi-aş dori să le aflu ca să le folosesc spre binecuvântarea altora şi a lui Dumnezeu.

  Remarca aceasta mă surprinde. Atât de multe femei extraordinare îşi pierd stima de sine pentru că ele compară ce le-a dat Dumnezeu lor cu ce le-a dat El altora.

  Mama mea este cel mai bun exemplu pentru acest sindrom. Toată perioada maturităţii a fost mamă. Spre sfârşitul adolescenţei şi după ce a împlinit douăzeci de ani, a fost mamă singură, cu serviciu, luptându-se pentru supravieţuire. Apoi, în jurul vârstei de treizeci de ani, s-a căsătorit cu tata şi a fost mamă casnică. Ne-a crescut pe fratele meu şi pe mine. Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al lui Dumnezeu, ea are o mulţime de talente şi daruri, dar cele mai importante sunt abilităţile ei de mamă. Lecţiile şi principiile pe care mi le-a întipărit în suflet sunt de nepreţuit. Sacrificiile pe care a fost dispusă să le facă pentru copiii ei mă uluiesc. Este cu adevărat un mare dar să te dedici cu altruism curăţeniei şi ordinei în casă, pregătitului mesei şi educaţiei copiilor, în condiţiile în care nu primeşti aproape ni-cio apreciere. Este o meserie cu o grea responsabilitate, care necesită timp şi răbdare.

  Astăzi, copiii ei s-au făcut mari şi are posibilitatea de a-şi exersa alte abilităţi, precum arta şi pictatul. Cu toate acestea, când priveşte înapoi şi i se pare că viaţa ei nu a fost chiar atât de valoroasă, îi reamintesc că viaţa ei a împlinit şi împlineşte menirea cea mai înaltă din câte pot avea femeile, o menire foarte mult preţuită în curţile cereşti: aceea de a fi mamă.

  Noi toate am primit anumite talente şi daruri. Nu toate vom fi mămici şi nu toate vom fi cântăreţe sau predicatoare. Dar fiecare are de la Dumnezeu un dar frumos şi important. Poate că ai primit darul de a fi o bună prietenă, o bună ascultătoare sau o bună bucătăreasă, o voluntară săritoare, o femeie zâmbitoare, o femeie de afaceri înţeleaptă, o femeie pricepută la grădinărit, o femeie amabilă sau o femeie care ştie să dea o îmbrăţişare caldă.

  Talentele şi darurile tale, indiferent care sunt ele, sunt necesare în lumea aceasta. La fel ca mama mea, şi tu ai un loc special pe care l-a stabilit de Dumnezeu pentru tine şi un loc pe care doar tu îl poţi umple. Cu Dumnezeu alături, vei fi mai mult decât capabilă să umpli acel loc special, pentru că „femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbele 31:30).

  Naomi Striemer

  O femeie cinstită - 2018. Noi toate am primit anumite talente şi daruri. Nu toate vom fi mămici şi nu toate vom fi cântăreţe sau predicatoare. Dar fiecare are de la Dumnezeu un dar frumos şi important. Poate că ai primit darul de a fi o bună prietenă, o bună ascultătoare, o bună bucătăreasă, o femeie amabilă sau o femeie care ştie să dea o îmbrăţişare caldă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...