Bucurați-vă întotdeauna!

  Atunci, fetele se vor veseli la joc, tinerii şi bătrânii se vor bucura şi ei; le voi preface jalea în veselie şi-i voi mângâia, le voi da bucurie după necazurile lor. Ieremia 31:13

  Moartea fulgerătoare şi violentă a tatălui meu într-un accident de maşină m-a dărâmat. În ziua aceea consumase alcool şi, în timp ce traversa strada aglomerată, a fost lovit de o maşină şi apoi călcat de altă maşină. I-am văzut cadavrul şi imaginea încă mă mai bântuie, deşi au trecut patru ani de atunci. Însă ce mă nelinişteşte cu adevărat este starea lui spirituală de la momentul decesului, fiindcă nu am certitudinea că şi-a luat timp să se împace cu Dumnezeu.

  În zilele priveghiului, am auzit diferiţi oameni insistând că ar trebui să ne bucurăm chiar şi atunci când ne-a murit cineva şi că n-ar trebui să fim trişti sau să ne jelim. Îmi venea să urlu la ei să tacă. Ce ştiau ei despre ce se petrecea în sufletul meu? Eram în clipa aceea supărată că Dumnezeu îngăduise ca tatăl meu să moară aşa şi că eu să nu am asigurarea revederii. Ce motiv aveam să mă bucur? Nu aveam nici măcar puterea să strig la Dumnezeu. Căzusem într-o groapă întunecată şi adâncă şi refuzam să-I cer ajutor Singurului care mă putea scoate din ea.

  A trebuit totuşi să admit că Biblia abundă în îndemnuri de a ne bucura şi de a-I aduce laude şi mulţumiri lui Dumnezeu. Şi nu doar în unele ocazii. Pavel ne sfătuieşte să ne bucurăm întotdeauna (1 Tesaloniceni 5:16). Cartea Psalmilor este plină de imnuri de laudă cântate în momente de stres şi anxietate extremă. De ce să aduci laude într-o asemenea situaţie? De ce să cânţi când îţi vine să plângi şi să renunţi? David şi Ieremia (vezi Plângerile 3:22-23) şi-au dat seama ce putere are bucuria în clipele de tristeţe.

  Laudele au o putere extraordinară. A ne bucura nu înseamnă doar a spune „mulţumesc” şi „slavă, aleluia”. Bucuria este o stare a minţii, o decizie fermă şi conştientă pe care o luăm: „Doamne, indiferent ce s-ar întâmpla, eu am încredere în Tine şi ştiu că Tu mă conduci.” Când reuşim să spunem la fel ca Iov: „Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21), punem în mişcare un şir de evenimente care îl determină pe Diavol să fugă de prezenţa lui Dumnezeu din noi. Ne ridicăm deasupra necazului nostru nu doar vii, ci şi victorioşi.

  Este simplu? Niciodată! Am ajuns să înţeleg că Dumnezeu nu merge pe calea uşoară. Însă, oricât de grea este calea, El ne iubeşte şi ne face bine. Ia-ţi angajamentul de a te bucura întotdeauna!

  Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

  Bucurați-vă întotdeauna! - 2018. Laudele au o putere extraordinară. A ne bucura nu înseamnă doar a spune „mulţumesc” şi „slavă, aleluia”. Bucuria este o stare a minţii, o decizie fermă şi conştientă pe care o luăm: „Doamne, indiferent ce s-ar întâmpla, eu am încredere în Tine şi ştiu că Tu mă conduci.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...