Impozitul pe proprietate

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! Isaia 65:24

  Într-o zi, când mă întorceam acasă după ce rezolvasem nişte treburi în oraş, m-am oprit cu maşina în dreptul căsuţei poştale din faţa casei ca să ridic corespondenţa înainte de a parca în garaj. Am găsit în cutiuţă o notificare din partea administraţiei locale pentru achitarea unui impozit pe proprietate pe care ştiam că nu îl datoram. Impozitul meu era deja plătit de proprietar din contul meu de depozit special. De ce mi-au trimis mie această notificare? m-am întrebat. Şi chiar acum când am fost nevoită să fac nişte renovări care m-au uscat de bani? După şocul iniţial, am început să mă rog pentru călăuzire.

  De-abia trecuse de ora trei după-masă şi m-am gândit că s-ar putea să mai prind la telefon o cunoştinţă de la impozite, fiindcă programul era până la ora 5. Am sunat-o ca să-i prezint situaţia. Din nefericire, a trebuit să vorbesc cu câteva colege de-ale ei din alte departamente şi să aştept mult pe fir şi nu am reuşit decât să-i las un mesaj pe mesageria vocală.

  Îi mulţumesc Domnului pentru cuvintele de încurajare: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu” (Filipeni 4:6). În seara aceea am dormit bine, deşi îmi amintesc că în alte ocazii din viaţă n-am închis un ochi frământându-mă de unde să mai tai ca să pot achita taxele la timp.

  Am început să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru banii pe care mi-i oferise pentru înlocuirea covorului din camera de sus, precum şi pentru alte lucrări şi schimbări costisitoare, dar necesare. Consumasem toţi banii pentru situaţiile de urgenţă şi asta în mai puţin de un an!

  A doua zi l-am sunat pe proprietarul meu, dar nu mi-a răspuns. Am fost tentată să-mi pierd cumpătul, dar am continuat să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru făgăduinţa că-mi va da pace (versetul 7) şi pentru sfatul Lui de a mă ruga neîncetat (1 Tesaloniceni 5:17). A treia zi, m-a sunat în sfârşit angajata cu care încercasem să iau legătura.

  Într-o ocazie, Isus l-a trimis pe Petru să plătească o taxă cu un ban găsit în gura unui peşte (Matei 17:27); În cazul meu, Dumnezeu nu a plătit în felul acesta, dar mi-a purtat de grijă, prin cunoştinţa mea şi prin contul meu de depozit, ca de obicei.

  Dumnezeu te va susţine şi îţi va da pace în orice dificultate prin care treci!

  Cora A. Walker

  Impozitul pe proprietate - 2018. Îi mulţumesc Domnului pentru cuvintele de încurajare: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu” (Filipeni 4:6). În seara aceea am dormit bine, deşi îmi amintesc că în alte ocazii din viaţă n-am închis un ochi frământându-mă de unde să mai tai ca să pot achita taxele la timp.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...