Atitudinea pe care o alegi

În cele din urmă, fraţilor [surorilor], tot ce este adevărat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este plăcut, tot ce este vrednic de admirat, orice faptă măreaţă şi orice este vrednic de laudă, la acestea să vă gândiţi. Filipeni 4:8 (NTR)

Am citit recent că atitudinea pozitivă este capabilă să declanşeze o serie de gânduri, evenimente şi rezultate pozitive. Cu câteva luni în urmă, la ora 2 noaptea, mă pregăteam să plec cu avionul din oraşul vietnamez Ho Chi Minh. Tocmai avusesem o întâlnire cu membrele bisericii noastre din această ţară. Inima mea era plină de bucurie şi de recunoştinţă pentru modul în care ne condusese Domnul, dar şi pentru cele zece non la (pălării conice) pe care le duceam cu mine acasă. Pălăriile acestea fac parte din portul popular al vietnamezelor şi oferă protecţie de soare ori de ploaie şi pot fi întrebuinţate pe post de vas pentru strângerea apei de ploaie sau pe post de coşuleţ.

Când mi-am prezentat paşaportul la ghişeul pentru verificarea documentelor din aeroport, am observat că agentul nu reuşea să-mi găsească numele pe lista pasagerilor. A plecat şi s-a întors după o oră cu anunţul:

– Îmi pare rău, doamnă, nu aveţi permisiunea de a vă întoarce acasă. Documentele dumneavoastră nu figurează în sistem. Aveţi nevoie de un miracol.

M-am întors tăcută pe scaun şi am început să mă rog – nu pentru un miracol, ci pentru o atitudine de laudă în această situaţie complicată. În strâmtorarea mea, m-am bucurat că Dumnezeu este în cer şi că eu sunt fiica Sa. El ştie ce este mai bine. Temerile mi s-au domolit. Inima mi s-a umplut de pace şi am reuşit să aştept cu speranţă. După încă o oră, bărbatul de la ghişeu s-a întors spre mine şi mi-a spus:

– Aveţi noroc! Washingtonul a răspuns şi aţi primit permisiunea pentru îmbarcare. Numele dumneavoastră apare pe listă.

Am alergat către poarta de îmbarcare cântând şi lăudându-L pe Dumnezeu pentru binecuvântarea Sa!

Acum, când îţi faci planuri pentru ziua care-ţi stă înainte, gândeşte-te la următoarele lucruri: Ce atitudine vei avea astăzi? De teamă, de furie, de îngrijorare? De ranchiună sau pesimism? Dacă da, atunci ar fi bine să meditezi la mesajul pe care ni-l transmite Pavel astăzi. Gândeşte-te la ce este drept, plăcut, vrednic de admirat şi vrednic de laudă. Fii optimistă cu privire la tine şi la viitor. Mulţumeşte-I Celui care ţi-a dat totul şi ai încredere că îţi va da cu mult mai mult. Nu uita: fericirea sau nefericirea depinde în cea mai mare parte de modul cum gândim, şi nu de circumstanţele în care ne aflăm. Inima nefericită face viaţa nefericită; inima veselă umple ziua cu cântări (Proverbele 15:15).

Raquel Queiroz da Costa Arrais

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video