Articolul precedentÎn iubire pentru alții
  Articolul următorÎn compasiune

  Simți mirosul?

  Vă voi da pace în ţară şi nimeni nu vă va tulbura somnul. Leviticul 26:6

  Locuiesc împreună cu soţul meu la ţară şi avem câţiva câini, câteva pisici, câteva capre şi o pasăre. Aşteptăm cu drag închinarea de seară, când îi mulţumim lui Dumnezeu pentru binecuvântările Sale.

  În timpul sezonului rece, folosim încălzirea cu gaze. Într-o zi de toamnă, mi s-a părut că simt miros de gaze în casă.
  – Simţi mirosul? I-am întrebat pe soţul meu.

  De teamă să nu fie ceva grav, am sunat la compania de distribuţie a gazelor naturale. A venit apoi cineva ca să verifice dacă exista vreo scurgere, dar nu a găsit nimic.

  Anul următor, ni s-a întâmplat la fel. De data aceea însă, m-am dus la sediu şi le-am explicat că simţeam miros de gaze dimineaţa, după ce ţineam toată noaptea uşile şi ferestrele închise.

  – Atunci, mi-a spus un angajat, o să trimitem pe cineva pentru o nouă verificare.

  Au trecut câteva zile şi nu a venit nimeni (s-au gândit probabil că-mi făceam griji degeaba). Soţul meu, care nu vede deloc, a început să adulmece mirosul de gaz, dar mi-a spus că nu simte nimic. Apoi am observat că în iarna aceea aveam un consum de gaze mai mare decât de obicei. Am decis atunci să trec pe la companie, să plătesc factura şi să fac o nouă sesizare.

  M-am adresat unui angajat pe care îl cunoşteam personal. I-am povestit despre motivul meu de îngrijorare. El mi-a promis că avea să treacă pe la mine ziua următoare. La închinarea de seară, soţul meu I-a mulţumit lui Dumnezeu că mă ajutase să fac sesizarea. A doua zi, când i-am spus că aveam un consum de gaze neobişnuit de mare, angajatul companiei s-a dus direct la contorul de afară.

  – Contorul meu a luat-o razna, mi-a răspuns el. Asta înseamnă că aţi avut o scurgere mare de gaze. Am închis robinetul şi revin mâine dimineaţă la ora opt cu colegii mei. Aveţi grijă ca în noaptea asta să nu deschideţi nici măcar soba electrică. Scurgerea este mare.

  Când au sosit în dimineaţa următoare, angajaţii au găsit scurgerea sub casă.

  Au făcut reparaţiile şi mi-au arătat ţeava veche: avea o gaură mare. I-am întrebat dacă o pot păstra. Pentru mine, ea era dovada iubirii lui Dumnezeu şi a ocrotirii Sale pentru noi, cei care îl iubeam şi ne închinam Lui. El S-a ţinut într-adevăr de cuvânt: „El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui, căci scut şi pavăză este credincioşia Lui” (Psalmii 91:4).

  Elaine J. Johnson

  Simți mirosul? - 2018. Au făcut reparaţiile şi mi-au arătat ţeava veche: avea o gaură mare. I-am întrebat dacă o pot păstra. Pentru mine, ea era dovada iubirii lui Dumnezeu şi a ocrotirii Sale pentru noi, cei care îl iubeam şi ne închinam Lui. El S-a ţinut într-adevăr de cuvânt.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...