Articolul precedentÎn voie bună
  Articolul următorÎn câștigarea de suflete

  Probleme cu părul și cu inima

  Omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. 1 Samuel 16:7

  Într-un colţ întunecat al memoriei mele se găseşte o expresie amuzantă pe care fiul meu a intenţionat să o folosească într-o compunere pentru şcoală: „un prieten al părului mamei mele”. Dintr-un anumit punct de vedere, avea perfectă dreptate: părul meu are într-adevăr nevoie de un prieten; ba are nevoie de cât mai mulţi prieteni posibil, pentru că a fost dezamăgit de multe saloane de înfrumuseţare. Fiind moale, subţire şi drept, îl ţin tuns scurt ca să-l usuc în doi timpi şi trei mişcări. Când conduc cu geamul lăsat, îmi flutură în voie fără să-mi intre în ochi şi nu am nevoie de pieptene la destinaţie. Cât de norocoase sunt femeile frumos coafate!

  Dar, dincolo de acest defect de înfăţişare, am probleme mai mari de sănătate şi de frumuseţe. Am probleme cu inima. Dau prea des semne de boală cardiacă. Simptomele le scapă medicilor şi necesită intervenţia Marelui Medic, care nu Se uită la părul meu ciufulit, ci la inima mea încărcată cu ateroame spirituale şi la forma mea de aritmie de caracter. Apostolul Pavel diagnostichează afecţiunea astfel: „Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine… O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?… Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!” (Romani 7:21-25).

  Isus Şi-a dat viaţa ca să rezolve afecţiunea mea cardiacă, să-mi înnobileze motivaţiile şi acţiunile şi să-mi refacă frumuseţea de caracter. Recomandarea Sa pentru recuperare cardiacă – timpul petrecut în studiul Cuvântului Său şi în comuniunea cu El – mă schimbă cu adevărat.

  „Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri?” întreabă Pavel. „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?… Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi! Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?” (Romani 8:31-35).

  Vestea aceasta este mai bună decât ideea de a avea părul creţ şi aspru! Şi cu mult mai bună decât boala mea cardiacă.

  Andrea Kristensen

  Probleme cu părul și cu inima - 2018. „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?... Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi!”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...