Privirea țintă

  Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre. Evrei 12,2

  Stăteam într-un colţ al sălii de sport de la universitate, urmărind un instructor cum îi învăţa pe nişte elevi de zece ani, veseli şi zglobii, să facă o jumătate de răsucire în timp ce săreau pe trambulină.

  – Vedeţi semnul de ieşire de pe zidul din faţă? i-a întrebat instructorul.

  – Da! au răspuns elevii cu elan, dornici să înceapă distracţia.

  – Acum priviţi exact în spatele vostru, a continuat profesorul. Vedeţi posterul de pe peretele acela?

  – Da! au răspuns ei în cor, întorcându-şi capetele către peretele respectiv.

  – Bun, zise profesorul. Acum, când vă vine rândul, începeţi să săriţi şi, când sunteţi pregătiţi să faceţi răsucirea, vă uitaţi mai întâi la semnul de ieşire din faţă şi apoi întoarceţi capul şi vă uitaţi la posterul de pe peretele din spate.

  Unul câte unul, elevii au încercat această nouă mişcare.

  Deşi era ceva cu totul nou, dacă respectau instrucţiunile simple de a privi direct în faţă la semnul de ieşire şi apoi de a întoarce capul şi a privi direct în spate la poster, corpul executa răsucirea foarte uşor.
  Simpla schimbare a direcţiei privirii îi ajuta să-şi schimbe poziţia corpului fără efort.

  În experienţa aceasta am văzut, încă o dată, lecţia pe care Duhul Sfânt mi-o transmite cu răbdare în plan spiritual:
  Noi ne deplasăm în direcţia în care privim.

  Când privim la eşecurile trecute, păşim către autocondamnare. Când ne uităm la circumstanţele dificile prezente, mergem către descurajare.

  Dar când ne uităm ţintă la Isus, ne îndreptăm către bucurie, către un viitor şi o nădejde, către siguranţă, linişte sufletească şi biruinţă.

  Doamne scump, ajută-mă ca, în fiecare pas făcut, în fiecare rugăciune înălţată şi in fiecare clipă trăită, să privesc ţintă la Isus, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei mele. Amin!

  Kelly Mowrer

  Privirea țintă - 2018. Când privim la eşecurile trecute, păşim către autocondamnare. Când ne uităm la circumstanţele dificile prezente, mergem către descurajare. Dar când ne uităm ţintă la Isus, ne îndreptăm către bucurie, către un viitor şi o nădejde, către siguranţă, linişte sufletească şi biruinţă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...