Puterea grupei de rugăciune

  Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi. Isaia 49:25

  O bisericuţă din pădure, situată în nord-vestul Pacificului, a devenit renumită pentru grupele ei de rugăciune puternice. Oameni de pretutindeni sunau şi îşi prezentau cererile de rugăciune. Am fost şi eu una dintre ei, după cum atestă relatarea de mai jos.

  În timpul Operaţiunii Eliberarea Irakului, Paul Lee, un membru tânăr al familiei mele, de profesie medic, a fost detaşat în Orientul Mijlociu. Zona în care se afla a fost sub atac de mai multe ori. Odată i s-a cerut să se mute în altă cameră, dar, cu douăzeci şi patru de ore înainte de mutarea efectivă, camera a fost distrusă într-un atac cu mortiere. Cei doi paramedici care erau găzduiţi în ea au scăpat cu viaţă pentru că la momentul acela se aflau la clinică.

  Într-o altă ocazie, a explodat o maşină mare chiar în apropierea clinicii lui Paul, lăsând în urmă un crater adânc de douăzeci de metri. Mulţi irakieni au fost răniţi şi au fost aduşi la clinică. În cele cincisprezece luni de detaşare, Paul a fost martor la momentele cele mai crâncene ale conflictului. A văzut o mulţime de oameni murind şi suferind. Într-una dintre lupte, a ţinut în braţe un soldat tânăr, încurajându-l şi rugându-se pentru el. În final, tânărul a murit. Şi i s-a mai întâmplat de încă două ori să-i moară oameni în braţe. Incidentele acestea l-au tulburat profund. Oricând putea, se retrăgea în camera lui ca să alunge depresia.

  Odată, l-am sunat şi mi-a spus că zăcea în pat de câteva zile, deprimat şi înnebunit de realităţile crunte ale războiului. Simţea că nu mai putea să vadă încă un trup măcelărit, cu extremităţi lipsă sau cu răni incapacitante. În plus, ca medic, se simţea responsabil pentru salvarea tuturor soldaţilor. Doar depusese jurământul lui Hipocrate! Prea mulţi oameni mureau în urma rănilor grave. Neputinţa lui de a-i salva pe toţi îl ducea la exasperare. Cât de mult ne durea şi cât sufeream împreună cu el!

  În aceste cincisprezece luni cumplite, membrii credincioşi ai grupelor de rugăciune din bisericuţa din pădure s-au rugat necontenit pentru el. Numele lui a apărut în buletinul săptămânal şi oamenii s-au rugat. Cu timpul, Paul s-a redresat.

  Dragi surori în Hristos, formaţi o grupă de rugăciune şi veţi fi martore la minuni! Dumnezeu a promis să se împotrivească duşmanului şi să-i salveze pe cei dragi ai noştri la timpul Său şi în modul dorit de El.

  Patty L. Hyland

  Puterea grupei de rugăciune - 2018. Dragi surori în Hristos, formaţi o grupă de rugăciune şi veţi fi martore la minuni! Dumnezeu a promis să se împotrivească duşmanului şi să-i salveze pe cei dragi ai noştri la timpul Său şi în modul dorit de El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...