Ce ai în grădină?

  Căci, după cum pământul face să răsară lăstarul lui şi după cum o grădină face să încolţească semănăturile ei, aşa va face Domnul Dumnezeu să răsară mântuirea şi lauda în faţa tuturor neamurilor. Isaia 61:11

  Uneori Dumnezeu ne oferă zile suplimentare de tihnă. Aşa a fost ziua de ieri pentru mine. De dimineaţă, le-am oferit ajutor ospătăriţelor la servirea mesei într-o cantină locală. De acolo am plecat la biserică şi am ajutat la prezentarea studiului biblic într-o grupă de copii. M-am simţit binecuvântată. M-am gândit atunci că, de vreme ce Domnul Se ocupă de slujire, participarea noastră la slujirea Sa faţă de alţii ne aduce o binecuvântare specială. El trebuie să fie motivaţia noastră.

  Mai târziu, când am ajuns acasă, am petrecut aproape tot restul zilei afară. Este foarte plăcut să stai în natură. Îţi aduce atâta linişte sufletească! Nu mă mai satur să studiez plantele! Trec dintr-o grădină în alta şi le admir. Ele sunt în permanentă schimbare, cresc şi aduc rod. Am observat câteva păstăi gata de cules şi câteva roşii mici şi galbene prinzând formă.

  Mi-am luat timp şi pentru animalele mele de companie. Le place foarte mult să fie mângâiate şi să li se vorbească pe ton blând. Vor să le ating şi să-mi fie în preajmă. Şi mie îmi place să le am în preajmă. Am găsit pe veranda din faţa casei două pene frumoase de păun, ca un cadou din partea lui Dumnezeu. Fiica Mea, acestea sunt pentru tine, parcă L-am auzit spunând. Am examinat cu atenţie culoarea şi textura penelor şi le-am admirat: erau o adevărată capodoperă. Am găsit un vas de metal lăsat afară şi am pus penele în el. Am aşezat vasul strategic pe pervazul ferestrei ca toţi să le vadă.

  În timp ce stăteam în balansoar cu Peaches, câinele nostru, la picioare, am observat două pitulici căutând în şopronul din spate locuri bune pentru cuiburi. Ultimul lor cuib fusese distrus de una dintre pisicile noastre. Am mutat o colivie mai sus, pe căpriorii şopronului, şi am aşteptat ca pitulicile s-o descopere. M-am temut că n-o să se mai întoarcă după pierderea suferită (şi le dădeam dreptate), dar iată-le că se întorseseră: ciripeau voioase şi zburau dîntr-un loc în altul. Ba chiar s-au întors la cutia de carton unde îşi avuseseră cuibul înainte. Sunt fericite şi fericită sunt şi eu.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru privilegiul de a fi înconjurată de lucrările mâinilor tale, atât de liniştite şi lipsite de stres.

  Ai şi tu o „grădină”, un loc liniştit unde te poţi retrage când viaţa devine stresantă? Unde poţi găsi un asemenea loc în care să te simţi mai aproape de Dumnezeu?

  Rosemarie Clardy

  Ce ai în grădină? - 2018. Îţi mulţumesc, Doamne, pentru privilegiul de a fi înconjurată de lucrările mâinilor tale, atât de liniştite şi lipsite de stres.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...