Am crezut c-o să mori

    Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor. – Matei 26:28

    Te rog, nu pleca, mami, te rog, nu pleca! strigă Scotty, prinzându-se strâns de picioarele mele.

    L-am ridicat de jos, l-am îmbrăţişat şi i-am explicat că n-o să fiu plecată mult timp şi că tati avea să fie cu el şi cu el frăţiorul lui mai mic, care dormea deja dus. Soţul meu l-a luat din braţele mele, dar Scotty a continuat să ţipe şi să mă implore să nu plec în timp ce ieşeam din rulotă. Am traversat tabăra ca să donez sânge la caravana mobilă. Era prima oară când donam şi plânsetele inconsolabile ale lui Scotty îmi răsunau în urechi, sporindu-mi anxietatea.

    M-am întors la rulotă mai repede decât s-a aşteptat vreunul dintre noi. Nu îndeplineam criteriile necesare pentru a dona sânge. Scott încă mai plângea dezolat. Când m-am urcat în rulotă, a sărit din braţele lui Dave şi s-a agăţat din nou de picioarele mele.

    – O, mami, suspină el, am crezut că o să le dai tot sângele! Am crezut c-o să mori!

    Cu câtă uşurare îmi spunea aceste cuvinte! La cei cinci ani ai lui, nu înţelesese ce înseamnă să „donezi sânge”. Crezuse că aveam să mi-l dau pe tot pentru ca o persoană necunoscută să poată trăi. Doar bucuria de a mă revedea a reuşit să-i şteargă de pe chip lacrimile confuziei.

    Pe măsură ce a crescut, a înţeles ce înseamnă să donezi sânge pentru ca altcineva, o persoană necunoscută, să poată trăi. Evenimentul de la cruce a devenit mai mult decât o poveste. A devenit darul scump al salvării oferit tuturor oamenilor. Şi a înţeles că sângele care a fost „donat” a fost pentru ca el să poată trăi veşnic.

    Cuvintele pe care le-a auzit la fiecare Sfântă Cină au prins rădăcină în sufletul lui: „Apoi [Isus] a luat un pahar şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, li l-a dat [ucenicilor] zicând: «Beţi toţi din el, căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi spre iertarea păcatelor»” (Matei 26:27,28).

    Promisiunea aceasta despre sângele salvator este pentru tine! „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi…, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană” (1 Petru 1:18,19).

    Ginny Allen

    Am crezut c-o să mori - 2018. Să donezi sânge este pentru ca altcineva, o persoană necunoscută, ca să poată trăi. Evenimentul de la cruce a devenit mai mult decât o poveste. A devenit darul scump al salvării oferit tuturor oamenilor. Şi a înţeles că sângele care a fost „donat” a fost pentru ca el să poată trăi veşnic.
    Carolyn Sutton
    O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

    Din aceeași categorie

    Lumina cerească

    De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

    Noi suntem epistole

    Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

    Atunci când dezastrul lovește

    Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

    Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

    Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

    Publicate astăzi

    Avion de croazieră cu patru motoare

    Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

    Lumina cerească

    De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

    Toleranţa

    Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

    Sfatul nelegiuit dat de mamă

    Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

    A fiatalok Isten eszközei

    „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...