Domnul ia în serios rugăciunea

  Doamne, ascultă-mi rugăciunea şi s-ajungă strigătul meu până la Tine! Nu-mi ascunde Faţa Ta în ziua necazului meu! Pleacă-Ti urechea spre mine când strig! Ascultă-mă degrabă! – Psalmii 102:1,2

  În cei douăzeci şi trei de ani de când sunt creştină am învăţat că, în toate încercările şi greutăţile, devenim puternice când ne bazăm total pe Dumnezeu, Acela care nu greşeşte niciodată.

  La momentul când am primit cererea de divorţ, nu aveam serviciu, aveam doi copii mici de crescut şi depindeam de sistemul juridic pentru soluţionarea problemelor civile şi financiare. Îmi venea să renunţ, dar un glas interior mă îndemna: „Curaj! Eu sunt cu tine.” Umplută de putere divină, am ridicat capul sus şi am plecat în căutarea împlinirii visurilor mele.

  Într-o dimineaţă însă, deşi găsisem undeva de lucru cu ziua, am primit ordin de evacuare din cauza unei restanţe la plata chiriei. M-am prăbuşit şi am strigat la Domnul să mă ajute. În scurt timp – chiar în dimineaţa aceea, vecinul nostru, care se muta în capitală, ne-a oferit casa lui, cu condiţia să avem grijă de ea. Dumnezeu ne oferise o locuinţă de 360 mp! I-am mulţumit Domnului, dar I-am reamintit că nu mai aveam nimic de mâncare în cămară. În clipa în care am terminat rugăciunea, o soră scumpă a ciocănit la uşă.

  – Eram la piaţă şi am auzit un glas care mi-a spus: „Du cumpărăturile acasă la Rosana, fiindcă nu mai are nimic de mâncare.”

  Ne-a oferit atât de multe alimente, încât n-am putut să le depozitez pe toate în dulap. Domnul fie slăvit!

  Cu timpul, mi-am găsit un loc bun de muncă. După moartea tatălui meu, mama a venit să locuiască la mine şi am decis să cumpărăm o bucată de teren pe care să construim o căsuţă. Mama a plătit acontul pentru teren din economiile ei. Eu am plătit lucrările de construcţie din banii pe care mi-i datora fostul meu soţ. Am ridicat casa, dar nu am terminat-o. Am strigat din nou la Domnul. După câteva zile, fratele meu m-a sunat şi mi-a spus:

  – Surioară, am auzit că n-ai cu ce să termini de construit casa. Te ajut eu. Inima mea s-a umplut de recunoştinţă. Dumnezeu nu se joacă cu rugăciunea. El o ia în serios!

  Să ne punem încrederea în El, şi El va face restul. Să îmbinăm credinţa cu efortul. Şi, mai presus de toate, să contăm pe ajutorul Său, cu convingerea că, prin ruterea Sa, vom depăşi orice nevoie şi încercare.

  Dumnezeu este credincios. Întăreşte-te şi adu-ţi aminte că Dumnezeu îţi şopteşte la ureche în fiecare zi: „Curaj! Eu sunt cu tine!”

  Rosana Nieton Andrade

  Domnul ia în serios rugăciunea - 2018. Să ne punem încrederea în El, şi El va face restul. Să îmbinăm credinţa cu efortul. Şi, mai presus de toate, să contăm pe ajutorul Său, cu convingerea că, prin ruterea Sa, vom depăşi orice nevoie şi încercare. Dumnezeu este credincios. Întăreşte-te şi adu-ţi aminte că Dumnezeu îţi şopteşte la ureche în fiecare zi: „Curaj! Eu sunt cu tine!”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...