Iubire pentru prieteni în adversități

  Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos! – Galateni 6:2

  Am cunoscut-o pe Michelle în anii de colegiu. Ne ajutam una pe cealaltă la cursuri, învăţam împreună pentru examene şi beam ocazional un latte în pauză. Eram conştiente că prietenia noastră era un dar de la Dumnezeu. Şi era intr-adevăr un dar, doar că Dumnezeu avea în plan să ne consolideze relaţia prin nişte încercări.

  În ultimul an de colegiu, m-am despărţit de prietenul meu, deoarece am simţit că Dumnezeu avea în plan ceva mai bun pentru mine. La scurt timp după aceea, am primit un telefon de la Michelle.

  – Trec pe Ia tine să te iau cu maşina. Cred că ne-ar prinde bine o ieşire în oraş! Eu eram demoralizată şi nu mă aşteptam să-mi prindă bine, dar mi-am impus să merg cu ea. Şi chiar m-am înveselit! Invitaţia ei a devenit un punct de cotitură în relaţia mea cu Dumnezeu. M-am simţit acceptată de una dintre fiicele Lui şi am găsit resurse să apelez la Tatăl meu ceresc pentru vindecare.

  Nu a trecut mult şi a venit rândul meu să-i port povara. Plănuisem să ieşim în weekend la o pizza. Pe drumul către restaurant, Michelle a fost implicată într-un accident. Conducând exact în spatele ei, m-am cutremurat când am văzut cum maşina ei roşie lucioasă s-a ciocnit cu altă maşină. Am tras repede pe dreapta şi am alergat spre ea ca să-i fiu aproape. Deşi zdruncinate sufleteşte, ne-am bucurat că nici ea şi nici celălalt şofer nu păţiseră nimic. În seara aceea, am citit împreună Romani 8:28: „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”

  Fie că suntem studente, fie că lucrăm sau creştem copii, Domnul ne scoate în cale femei săritoare, dornice să împartă povara cu noi. Prieteniile frumoase şi lipsite de griji îşi au şi ele locul lor în viaţă. Totuşi prietenia prinde rădăcini abia atunci când bem împreună paharul suferinţei. Niciuna dintre noi nu poate evita problemele şi necazurile. Când urmăm exemplul Domnului Hristos şi îi iubim pe prietenii noştri în orice situaţie, îi suntem plăcute lui Dumnezeu. După cum El a urcat pe cruce şi a murit pentru noi ca să ne arate că ne iubeşte, şi noi trebuie să fim gata să-i iubim pe alţii în greutăţi.

  Doamne scump, Îţi mulţumim pentru femeile pe care am avut onoarea să le cunoaştem. Recunoaştem că Tu eşti Dătătorul prieteniei. Dă-ne puterea de a le sluji cu dragoste prietenelor noastre atunci când au nevoie. Amin!

  Bronwyn Worthington

  Iubire pentru prieteni în adversități - 2018. Niciuna dintre noi nu poate evita problemele şi necazurile. Când urmăm exemplul Domnului Hristos şi îi iubim pe prietenii noştri în orice situaţie, îi suntem plăcute lui Dumnezeu. După cum El a urcat pe cruce şi a murit pentru noi ca să ne arate că ne iubeşte, şi noi trebuie să fim gata să-i iubim pe alţii în greutăţi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...