Iubire pentru prieteni în adversități

  Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos! – Galateni 6:2

  Am cunoscut-o pe Michelle în anii de colegiu. Ne ajutam una pe cealaltă la cursuri, învăţam împreună pentru examene şi beam ocazional un latte în pauză. Eram conştiente că prietenia noastră era un dar de la Dumnezeu. Şi era intr-adevăr un dar, doar că Dumnezeu avea în plan să ne consolideze relaţia prin nişte încercări.

  În ultimul an de colegiu, m-am despărţit de prietenul meu, deoarece am simţit că Dumnezeu avea în plan ceva mai bun pentru mine. La scurt timp după aceea, am primit un telefon de la Michelle.

  – Trec pe Ia tine să te iau cu maşina. Cred că ne-ar prinde bine o ieşire în oraş! Eu eram demoralizată şi nu mă aşteptam să-mi prindă bine, dar mi-am impus să merg cu ea. Şi chiar m-am înveselit! Invitaţia ei a devenit un punct de cotitură în relaţia mea cu Dumnezeu. M-am simţit acceptată de una dintre fiicele Lui şi am găsit resurse să apelez la Tatăl meu ceresc pentru vindecare.

  Nu a trecut mult şi a venit rândul meu să-i port povara. Plănuisem să ieşim în weekend la o pizza. Pe drumul către restaurant, Michelle a fost implicată într-un accident. Conducând exact în spatele ei, m-am cutremurat când am văzut cum maşina ei roşie lucioasă s-a ciocnit cu altă maşină. Am tras repede pe dreapta şi am alergat spre ea ca să-i fiu aproape. Deşi zdruncinate sufleteşte, ne-am bucurat că nici ea şi nici celălalt şofer nu păţiseră nimic. În seara aceea, am citit împreună Romani 8:28: „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”

  Fie că suntem studente, fie că lucrăm sau creştem copii, Domnul ne scoate în cale femei săritoare, dornice să împartă povara cu noi. Prieteniile frumoase şi lipsite de griji îşi au şi ele locul lor în viaţă. Totuşi prietenia prinde rădăcini abia atunci când bem împreună paharul suferinţei. Niciuna dintre noi nu poate evita problemele şi necazurile. Când urmăm exemplul Domnului Hristos şi îi iubim pe prietenii noştri în orice situaţie, îi suntem plăcute lui Dumnezeu. După cum El a urcat pe cruce şi a murit pentru noi ca să ne arate că ne iubeşte, şi noi trebuie să fim gata să-i iubim pe alţii în greutăţi.

  Doamne scump, Îţi mulţumim pentru femeile pe care am avut onoarea să le cunoaştem. Recunoaştem că Tu eşti Dătătorul prieteniei. Dă-ne puterea de a le sluji cu dragoste prietenelor noastre atunci când au nevoie. Amin!

  Bronwyn Worthington

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...