Cereți

  Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

  Fiul meu se căsătorea! Culorile alesese pentru nuntă erau turcoaz şi auriu. M-am gândit s-o întreb pe viitoarea mireasă, Marsha, ce culoare dorea să port. Turcoaz a fost răspunsul ei. Turcoaz! Ce culoare e asta? Unde să găsesc o rochie turcoaz? Am rugat-o pe prietena mea, Charlotte, o croitoreasă amatoare, să-mi facă o rochie şi ne-am dus la magazinul de materiale textile.

  Când am intrat, m-am rugat Domnului să ne ajute să găsim un material turcoaz. Charlotte m-a sfătuit să aleg mai întâi modelul. Ne-am aşezat la o masă şi am început să ne uităm prin cărţile cu tipare. La un moment dat, s-a aşezat lângă mine o doamnă în vârstă. Am ales un model care mi-a plăcut şi i l-am arătat lui Charlotte. Cartea în care se găsea îi era necunoscută (nu era din gama mărcilor obişnuite Simplicity sau Vogue) şi nu ştia de cât material era nevoie.

  Doamna de lângă mine m-a întrebat ce măsură mă interesa şi i-a arătat lui Charlotte unde scria de cât material era nevoie pentru acel model de rochie.

  După aceea, am trecut la alegerea materialului. M-am plâns cu voce tare că nici nu ştiam cum arată turcoazul. Doamna în vârstă a venit din nou în ajutorul meu. Mi-a cerut să merg cu ea la standul de papiote, a ales o papiotă turcoaz (albastră-verzuie) şi mi-a dat-o ca să mă ghidez după ea. Era o culoare foarte frumoasă! I-am mulţumit.

  Am plecat cu Charlotte să căutăm materialul. Chiar la capătul culoarului, prietena mea a găsit un material exact în tonul aţei, cu un imprimeu auriu elegant. L-am cumpărat.

  Abia când am ajuns acasă mi-am dat seama: materialul era turcoaz cu auriu! Ce grozav! Dumnezeul meu este extraordinar! Mai întâi, a trimis o femeie care să mă ajute. Apoi, mi-a dat un material exact cu culorile alese pentru nuntă. Mi-a dat mai mult decât I-am cerut!

  Isus a spus: „Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide” (Matei 7:7).

  Primul cuvânt din acest verset este „cereţi”.

  Doamnelor, cereţi ce aveţi nevoie. Staţi de vorbă cu Domnul despre orice problemă – indiferent cât de minoră.

  Ruth Cantrell

  Cereți - 2018. Abia când am ajuns acasă mi-am dat seama: materialul era turcoaz cu auriu! Ce grozav! Dumnezeul meu este extraordinar! Mai întâi, a trimis o femeie care să mă ajute. Apoi, mi-a dat un material exact cu culorile alese pentru nuntă. Mi-a dat mai mult decât I-am cerut!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...