Nu mai vreau ovăz cu lapte!

  Veţi mânca şi vă veţi sătura şi veţi lăuda Numele Domnului, Dumnezeului vostru. – loel 2:26

  În august 1993, aşteptam cu nerăbdare să plec într-o nouă aventură: urma să lucrez ca studentă-misionară în Rwanda. De îndată ce am sosit, am fost întâmpinată călduros de câteva familii de misionari. Ei m-au ajutat să mă adaptez la noul stil de viaţă. Un lucru la care a trebuit să mă adaptez a fost conversaţia în franceză. Am studiat mulţi ani limba franceză şi o înţelegeam bine, dar nu reuşeam să vorbesc fluent. De asemenea, a trebuit să acumulez cunoştinţe despre cultura şi obiceiurile ruandezilor. Şi a trebuit să mă obişnuiesc cu drumurile pline de hopuri şi cu viaţa singuratică.

  Un alt lucru important cu care a trebuit să mă împac a fost mâncarea. Nu sunt mofturoasă de fel, aşa că nu a fost nicio problemă să încerc ceva nou. În scurtă vreme am aflat că alimentele erau mai ieftine la piaţă decât la magazin. Asta a însemnat că nu aveam prea multe opţiuni pentru micul dejun. Îmi aduc aminte că doamna Van Lanen m-a învăţat să pregătesc ovăz cu lapte pentru masa de dimineaţă.

  Mai mâncasem ovăz cu lapte acasă, în copilărie, când mi-l pregătea mama. Dar nu-mi plăcuse. Acum însă eram într-o ţară străină şi trebuia să supravieţuiesc. Am încercat din nou. După câteva săptămâni de probă, mi-am dat seama că nu-mi plăcea. Ovăzul cu lapte nu era pe gustul meu. Îmi pierea pofta de mâncare când mă gândeam că trebuie să mănânc ovăz cu lapte în fiecare dimineaţă. Trebuia să-l înlocuiesc cât mai rapid cu altceva.

  Când am întrebat-o dacă ovăzul se mai putea găti şi altfel pentru masa de dimineaţă, doamna Van Lanen mi-a arătat cum să pregătesc granola. De atunci, masa mea s-a îmbogăţit cu granola, tofu, ouă şi am devenit mulţumită.

  Experienţa aceasta mă trimite cu gândul la ocazia în care israeliţii se aflau în pustie şi au început să plângă după mâncărurile alese din Egipt. Au început să-şi facă griji cu privire la ce vor mânca. În loc să se încreadă în Dumnezeu, s-au apucat să se lamenteze şi să bombăne. Iar când El le-a dat mană, s-au plâns că nu era destulă!

  David ne aduce aminte să fim recunoscătoare şi să-L binecuvântăm pe Dumnezeu: „Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2). Dumnezeu nu ne va trimite poate mană sau ovăz cu lapte, dar ne va trimite cu siguranţă ceea ce avem nevoie. Hrana de care ne bucurăm în fiecare zi este un dar de la El. Să-I aducem mulţumiri pentru ea!

  Dana M. Bean

  Nu mai vreau ovăz cu lapte! - 2018. „Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2). Dumnezeu nu ne va trimite poate mană sau ovăz cu lapte, dar ne va trimite cu siguranţă ceea ce avem nevoie. Hrana de care ne bucurăm în fiecare zi este un dar de la El. Să-I aducem mulţumiri pentru ea!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...