Opriți-vă!

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. – Psalmii 46:10

  Anul 2014 a fost un an greu pentru mine, fiindcă în anul acela mi-au murit două surori. De asemenea, ziua de 8 iunie a fost deosebit de dificilă – era ziua de naştere a scumpului meu băiat, David. Ar fi trebuit să împlinească patruzeci şi şase de ani. S-a născut prematur, a suferit de boala membranelor hialine (insuficienţă respiratorie acută, survenită în principal la nou-născuţi). A trăit foarte puţin şi n-am avut şansa să-l ţin măcar o dată în braţe.

  Rememorând toate aceste amintiri triste, mi-a fost dor să vină ziua în care să-l pot ţine în braţe pe David. Mi-am pus speranţa aceasta în Isus, Acela care ne va reuni cu familiile şi cu prietenii noştri când Se va întoarce ca să ne ia acasă. În seara aceea, am avut o experienţă neobişnuită. Am postat-o pe Facebook a doua zi ca să-i încurajez şi pe alţii. Postarea mea suna aşa: „9 iunie 2014: Aseară, pe când mă pregăteam de culcare, doar lumina de veghe din baie rămăsese aprinsă. Stătusem cu ochii spre cer, mă rugasem lui Dumnezeu şi-I mulţumisem pentru harul şi îndurarea Sa. Luna era aproape plină şi strălucise puternic. Apoi au acoperit-o norii, semn că venea furtuna. M-am întristat şi m-am simţit alungată.”

  Postarea mea continua astfel: „M-am rugat Domnului cu ochii deschişi şi I-am cerut să-mi asculte rugăciunea. I-am spus că, dacă avea să facă luna să iasă iar din nori pentru mine până să închei rugăciunea şi până să intru în pat, aveam să ştiu – fără nicio umbră de îndoială – că mă auzise. Am şoptit această rugăciune privind spre locul întunecos de pe bolta cerească unde ar fi trebuit să se afle luna. În mai puţin de un minut, conturul palid al lunii a devenit vizibil în spatele norilor denşi. M-am bucurat şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îndurarea şi bunătatea Sa. Apoi, deodată, a strălucit în toată puterea ei. Am fost atât de fericită! Mi-au dat lacrimile de bucurie. A rămas aşa cinci minute, până când cerul s-a întunecat din nou. Mi-am încheiat rugăciunile, I-am spus noapte bună împăratului meu şi I-am mulţumit.”

  În concluzie, am scris: ,Am dormit adânc cum n-am mai dormit de mult timp. N-am mai avut nevoie de pastile sau de ceai de plante. Am dormit cu dragostea lui Dumnezeu în inimă şi în gând. Am învăţat foarte multe lucruri în acele momente petrecute singură cu El. Şi mi-am dorit să vă împărtăşesc şi vouă experienţa aceasta.” „Opriţi-vă”, ne spune Dumnezeu, „şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu.” Opreşte-te ca să stai de vorbă cu El astăzi!

  Judith Fletcher Norwood

  Opriți-vă! - 2018. Am şoptit o rugăciune privind spre locul întunecos de pe cer unde ar fi trebuit să se afle luna. În mai puţin de un minut, conturul palid al lunii a devenit vizibil în spatele norilor denşi. M-am bucurat şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îndurarea şi bunătatea Sa. Apoi, deodată, a strălucit în toată puterea ei. Am fost atât de fericită! Mi-au dat lacrimile de bucurie.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...