Cutremurul din 2014 (1)

  Mulţumiţi în orice împrejurări. – 1 Tesaloniceni 5:18, NTR

  Ce mizerie! strigă Melissa, o fetiţă din vecini.

  „Mizerie” era puţin spus.

  – Şi uite! Geamul de la dormitor a căzut cu totul.

  Epicentrul cutremurului din 24 august, din Napa, s-a situat la doar trei mile de casa mea. Tablourile spânzurau strâmbe pe perete şi lucrurile din sertarele deschise atârnau pe jumătate în afară. Am început să tremur (aceasta este reacţia organismului la şoc) şi lacrimile au început să mi se prelingă pe obraji, neoprite.

  – Ce-o să ne facem? mă întrebă Melissa prinzându-se de mâna mea.

  Am rămas încremenită în bucătărie. Îmi dădeam seama cumva vag că trupul şi creierul meu nu reacţionau astfel în primul rând la grămezile de sticlă spartă şi de farfurii fărâmate de pe podea – toate astea nu erau decât nişte obiecte. Reacţionam aşa în faţa ideii că dulcea mea casă, locul în care mă întorsesem din călătorie, nu mai era un loc sigur. Eram martoră la o calamitate.

  Încercând să mă adun, mi-am amintit brusc de o cercetare despre modul de funcţionare a creierului: frica şi recunoştinţa nu pot coexista simultan în creier. Bine, mi-am spus eu, iată o ocazie de a pune în practică acest studiu! Am început imediat să-mi exprim mulţumirea. În mod conştient. Şi cu voce tare:

  – Sunt recunoscătoare că n-am fost aici în timpul cutremurului şi că n-am găsit o ruină în loc de casă. Sunt recunoscătoare că nimeni nu e rănit. Sunt recunoscătoare că ferestrele pot fi înlocuite. Sunt recunoscătoare…

  Melissa mi s-a alăturat:

  – Că nu a izbucnit un incendiu, că vin prietenii să ne ajute să facem curat, că n-am scos vasele din maşina de spălat vase, aşa că ne-au mai rămas câteva farfurii şi pahare întregi şi că frigiderul nu s-a deplasat decât trei paşi de la perete şi nu a ajuns în dormitor, zise ea chicotind. Tablourile care au rămas pe perete sunt strâmbe, totuşi, nu foarte strâmbe!

  Am izbucnit şi eu în râs, bucurându-mă că profitase de ocazie să folosească un cuvânt nou! Două minute de recunoştinţă. Trecuseră doar 120 de secunde şi deja începusem să mă liniştesc şi să mă concentrez asupra lucrurilor care contau cu adevărat.

  – Hei, nu mai tremuri! remarcă Melissa.

  – Chiar! am recunoscut eu. Am ales să fiu recunoscătoare şi asta a schimbat totul! – De aceea ne îndeamnă Biblia să fim recunoscători? mă întrebă Melissa.

  Am dat din cap aprobator şi mi-am spus în gând: Antidotul pentru frică şi şoc este prezentat clar în Scriptură: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.”

  Arlene R. Taylor

  Cutremurul din 2014 (1) - 2018. Am ales să fiu recunoscătoare şi asta a schimbat totul! - De aceea ne îndeamnă Biblia să fim recunoscători? mă întrebă Melissa. Am dat din cap aprobator şi mi-am spus în gând: Antidotul pentru frică şi şoc este prezentat clar în Scriptură: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...