Cutremurul din 2014 (2)

  Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile. – Efeseni 5:20

  Priveam împreună cu Melissa dezastrul pe care-l făcuse cutremurul – era cu adevărat un dezastru! Am ocolit cu grijă cioburile, veiozele sparte şi mobila căzută şi am verificat restul casei. În biroul meu, puţine cărţi mai rămăseseră pe rafturi; majoritatea erau învălmăşite pe jos. În dormitor, lumânările şi celelalte ornamente căzuseră de pe rafturi în pat.

  – Uau! exclamă Melissa. Dacă ai fi fost în pat, ţi-ar fi căzut în cap! Lumânările sunt grele! Deci cum te-au ajutat cuvintele de mulţumire să nu mai tremuri?

  – Cercetătorii au aflat că, atunci când ne gândim la o persoană sau la un lucru pentru care suntem recunoscători şi simţim emoţia care însoţeşte acest gând, intră în funcţiune ramura calmantă parasimpatică a sistemului nervos autonom. Reacţia aceasta, când este repetată, are un efect protector asupra inimii. Rezultatele electro-cardiografiilor participanţilor la studiu au fost mai coerente şi mai ordonate atunci când aceştia îşi activau sentimentele de apreciere.

  – Bun atunci! răspunse Melissa, trăgându-şi mănuşile de unică folosinţă. Să facem curăţenie!

  Şi în timp ce am adunat gunoiul cu mătura sau cu lopata şi l-am încărcat în saci şi lăzi de gunoi, Melissa a cântat: „Iţi mulţumesc, Doamne…” După patru ore şi jumătate, casa era cât de cât locuibilă.

  În săptămânile care au urmat, am aflat că cel mai simplu mod de a găsi micile ace de sticlă pe care nu reuşise aspiratorul să le tragă era să umblu prin casă desculţă. Şi aproape în fiecare zi apăreau noi motive de mulţumire, ca de exemplu motivul că structura casei nu fusese afectată, cum se întâmplase cu multe case din zonă. A trebuit să înlocuiesc doar frigiderul, care, potrivit Melissei, „murise probabil din cauza şocului”!

  În următoarea ocazie când a trecut pe la mine, mi-a spus:

  – Tu îmi spui mereu să văd partea luminoasă a lucrurilor. Care este partea luminoasă a cutremurului?

  – Da, i-am răspuns. Am găsit partea luminoasă: cutremurul mi-a dat ocazia de a scăpa de lucrurile în plus şi de a trăi mai simplu. (Ar fi trebuit să fac lucrul acesta cu mult timp în urmă!)

  Scriptura este un manual pentru viaţa de zi cu zi, iar cercetările legate de funcţionarea creierului confirmă sfatul ei de a aduce mulţumiri tot timpul şi din toată inima (vezi Psalmii 9:1,2).

  Arlene R. Taylor

  Cutremurul din 2014 (2) - 2018. Am găsit partea luminoasă: cutremurul mi-a dat ocazia de a scăpa de lucrurile în plus şi de a trăi mai simplu.
Scriptura este un manual pentru viaţa de zi cu zi, iar cercetările legate de funcţionarea creierului confirmă sfatul ei de a aduce mulţumiri tot timpul şi din toată inima.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...