Servieta pierdută

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Aveam o servietă pe care doream să i-o trimit unui prieten din India. Am căutat-o în magazia mea plină cu de toate, dar n-am găsit-o. Am căutat-o in săptămânile următoare de fiecare dată când aveam puţin timp liber la dispoziţie. M-am uitat pe rafturi, în dulapuri, chiar şi în grămada de lucruri de pe podea. N-am reuşit s-o găsesc.

  Într-o zi, a venit la biroul meu un pastor din India care îmi era prieten. Venise şi să participe la nişte prezentări, şi ca să călătorească, urmând să se întoarcă in patria lui peste două săptămâni. Îl cunoştea pe prietenul meu indian şi a fost de acord să treacă pe la mine ca să ia servieta şi să i-o ducă.

  Între timp, m-am necăjit că n-am reuşit să găsesc servieta şi am renunţat s-o mai caut, dar l-am întrebat pe un coleg dacă putea să-mi dea servieta lui, care era exact ca a mea. I-am promis să i-o dau pe a mea când aveam s-o găsesc. N-a fost foarte încântat de idee, dar a acceptat. Nici eu n-am fost foarte încântată de soluţia aceasta fiindcă servieta lui se vedea că fusese folosită, pe când a mea era practic nouă. Dar am fost mulţumită că îmi puteam ţine promisiunea şi că puteam să-i fac o bucurie prietenului meu indian, căruia avea să-i prindă bine o servietă.

  Cu câteva zile înainte de întoarcerea pastorului indian, am decis s-o caut pe-a mea încă o dată cu mai mare atenţie. M-am rugat fierbinte când am intrat iar în magazie.

  Cum am intrat, m-am dus direct la grămada de lucruri de pe podea. Mă mai uitasem acolo, dar de data aceea am observat că în vârful grămezii se găsea o geantă. Am deschis-o şi, spre mirarea şi bucuria mea, servieta era chiar în această geantă! Era atât de frumoasă şi de curată!

  Sunt convinsă că s-a petrecut o minune, fiindcă verificasem zona de mai multe ori şi nu o remarcasem deloc. I-am mulţumit Domnului pentru că mi-a ascultat rugăciunea şi mi-a răspuns. Credinţa mea a fost întărită.

  Dumnezeu este foarte atent la dorinţele noastre şi este binevoitor să ne asculte rugăciunile. Să avem mereu încredere în El!

  Stella Thomas

  Servieta pierdută - 2018. Sunt convinsă că s-a petrecut o minune, fiindcă verificasem zona de mai multe ori şi nu o remarcasem deloc. I-am mulţumit Domnului pentru că mi-a ascultat rugăciunea şi mi-a răspuns. Credinţa mea a fost întărită. Dumnezeu este foarte atent la dorinţele noastre şi este binevoitor să ne asculte rugăciunile. Să avem mereu încredere în El!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...