Semințe

  Semănătorul a ieşit să-şi semene sămânţa. Pe când semăna el, o parte din sămânţă a căzut lângă drum: a fost călcată în picioare şi au mâncat-o păsările cerului. – Luca 8:5

  Nu cu mult timp în urmă, am intrat într-o piaţă şi am văzut expuse mai multe plicuri cu seminţe. M-am gândit să cultiv ceva care să nu necesite prea multe îngrijiri. Am ales un plic cu seminţe de pepene şi un plic cu seminţe de mac. Auzisem că unii sădiseră seminţele rămase de la diverse legume sau fructe şi că în locul respectiv crescuseră plante. Şi că unele plante aduseseră roade la fel de frumoase precum cele crescute în grădină. Nu sunt pasionată de agricultură, dar, încurajată de acest gând, am semănat seminţele conform instrucţiunilor şi am sperat să se întâmple un miracol. Le-am udat şi am aşteptat. În cele din urmă, m-am plictisit, am uitat de ele şi nu am obţinut niciodată pepenii doriţi.

  Seminţele de mac le-am sădit într-un ghiveci mare ca să dea un plus de culoare locului. Or să iasă într-o sumedenie de culori, mi-am zis, amintindu-mi imaginea de pe plic. Le-am udat mai des decât pe seminţele de pepene. Într-o zi, am remarcat că nişte furnici îşi ridicaseră muşuroiul de forma unui vulcan chiar în mijlocul „grădinii” mele de mac! Am dat cu otravă, presupunând că îmi devoraseră seminţele, dar am continuat să torn apă în ghiveci în eventualitatea că mai rămăseseră câteva seminţe.

  Într-o zi, am observat că apăruseră în ghiveci două frunzuliţe. După câteva ore, am văzut o mică pată purpurie. Să fie oare unul dintre macii pe care i-am sădit? Chiar o să am flori? Da, chiar am avut flori! Dar nu maci, ci petunii. Nu a trecut mult şi petuniile au crescut şi s-au revărsat peste marginile ghiveciului, înveselind grădina. Ce rezultat neaşteptat! Seminţele de pepene nu au încolţit (mai ales că nu am continuat să le ud), iar seminţele care am crezut că erau de mac au fost de fapt de petunie!

  În viaţă, semănăm tot felul de seminţe. Şi ne aşteptăm la anumite roade. Credem că va ieşi exact ce ne-am imaginat. Dar roadele seminţelor pe care le-am sădit în inimile celorlalţi s-ar putea să fie altele decât ne-am aşteptat. S-ar putea ca rezultatele să ne dezamăgească sau să ne surprindă, dar responsabilitatea noastră este doar aceea de a sădi. Eu vreau să sădesc în continuare – nu doar seminţe în grădină, ci şi dragoste în inimile oamenilor. Rezultatele le las în seama lui Dumnezeu. „Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală” (Galateni 6:9).

  Leni Uria de Zamorano

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...