Pace când se aud focuri de armă

  Celui cu mintea statornică Tu îi asiguri pacea – da, pacea, pentru că se încrede în Tine. – Isaia 26:3, NTR

  Am petrecut la biserică un Sabat frumos. Se încheiase Săptămâna de Rugăciune, în care fusese inclusă şi Sfânta Cină vineri seara. În Sabat după-amiază, la sfârşitul programului tinerilor, câţiva tineri şi adolescenţi au vrut să urmărească un film la biserică şi am acceptat să rămân şi eu. După film, ne-am pregătit de plecare, în timp ce strângeam aparatele împreună cu o prietenă, câţiva tineri au ieşit afară. Deodată, a venit un unchi al unuia dintre ei şi ne-a spus cu răsuflarea întretăiată: – Plecaţi repede acasă! Un om înarmat se plimbă cu maşina prin zonă şi îi ameninţă pe trecători că-i împuşcă!

  Bărbatul şi-a luat nepotul şi pe un alt băiat şi i-a dus acasă.

  – Vă rog, le-am spus eu, haideţi să plecăm acasă cu toţii. Şi mergeţi pe şoseaua principală, nu pe scurtături.

  În timp ce vorbeam, a sunat telefonul prietenei mele. O femeie care locuieşte în apropierea bisericii a anunţat-o:

  – Tocmai am văzut un bărbat înarmat trecând pe stradă într-o maşină roşie. Îi ameninţă pe oameni că-i împuşcă!

  Tinerii s-au grupat câte doi sau trei şi au plecat rând pe rând. Am observat că doar eu nu aveam cu cine să plec. Nu era târziu, aşa că am pornit pe jos. După câţiva paşi, Dumnezeu a lucrat la inima prietenei mele, Vasty.

  – Te însoţesc până acasă! s-a oferit ea. Sau mai bine hai să ne urcăm amândouă pe bicicletă ca să ajungem mai repede. Apoi mă duc repede acasă la mine.

  Am acceptat propunerea ei. Am urcat pe bicicletă. Am lăsat biserica în urmă, dar când să intrăm pe altă stradă, câţiva oameni au luat-o la fugă brusc, disperaţi. Atunci s-au auzit împuşcăturile. Am strigat la Domnul, cuprinsă de spaimă:

  – Doamne, ajută-mă!

  – Nu te uita înapoi! m-a sfătuit Vasty. Pedalează fără oprire! Ia-o pe drumul către casă. Du-te! Du-te! Du-te!

  Cuvintele ei mi-au dat curaj şi siguranţă. Frica mi-a dispărut.

  Vasty m-a lăsat acasă şi a plecat mai departe. După câteva minute, m-a sunat ca să mă anunţe că ajunsese acasă şi că era bine. Domnul ne-a ajutat să avem încredere că El ne protejează.

  Îţi mulţumesc. Doamne, pentru că vrei să ne bazăm pe Tine ţi să avem încredere că ne ocroteşti. Îţi mulţumesc pentru grija Ta și pentru prietenii care ne ajută în situaţiile dificile ţi ne încurajează!

  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Pace când se aud focuri de armă - 2018. Îţi mulţumesc. Doamne, pentru că vrei să ne bazăm pe Tine ţi să avem încredere că ne ocroteşti. Îţi mulţumesc pentru grija Ta și pentru prietenii care ne ajută în situaţiile dificile ţi ne încurajează!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...