Ce înseamnă „deosebit”? Sunt eu deosebită?

  Să nu vă luaţi după chipul veacului acestuia, ci să vă transformaţi prin înnoirea minţii, ca să puteţi deosebi care este voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. – Romani 12:2 (EDCR)

  Într-o vineri noaptea pe la ora 1, mi-a venit o idee şi a trebuit să caut sensul cuvântului „deosebit”.

  Dicţionarul meu online oferă două definiţii: 1) „care este altfel, care nu este asemenea (cu altul), diferit; 2) „care iese din comun, neobişnuit, special”.

  Toată viaţa mea de credinţă am auzit spunându-se că urmaşii lui Dumnezeu formează un „popor deosebit”. Afirmaţia aceasta mă zgâria uneori la ureche şi mă făcea să mă gândesc la apartenenţii cultelor mistice. Nu-mi suna deloc plăcut. Aşa că m-am întrebat: Ce înseamnă să fim deosebiţi în lumea aceasta, potrivit exemplului pe care ni L-a dat Isus în viaţa Sa pe pământ?

  A! Atunci mi-am dat seama de un lucru: Isus era deosebit. El a fost ca o gură de aer proaspăt pentru oamenii care trăiau într-o închisoare spirituală. Isus a încălcat norma. Conducătorii bisericii, în majoritatea lor, nu L-au înţeles. Nu priveau cu ochi buni faptul că nu respecta ceremoniile şi tradiţiile lor. Isus era special, ciudat şi probabil că părea uneori excentric. Isus, Mântuitorul lumii, care a intrat în casa unui păgân, era întruchiparea acestei trăsături. El a stat în mijlocul mulţimii şi a vorbit nu despre legi, reguli şi tradiţie, ci despre Dumnezeu Tatăl, despre cer şi despre harul uimitor. El i-a iubit pe păcătoşi.

  Deci ce înseamnă a fi deosebit în lumea aceasta? Cred că înseamnă a fi îmbrăcat în harul lui Isus. Cred că o persoană care înţelege pacea ce întrece orice pricepere va fi considerată de alţii deosebită. Lumea aceasta nu înţelege dragostea curată a lui Isus – dragostea care nu renunţă niciodată.

  A iubi ca Hristos Isus într-o lume a suferinţei şi a urii, aceasta înseamnă a fi deosebit. Accept provocarea. Mă alătur şi eu!

  Joey Lynn Norwood Tolbert

  Ce înseamnă „deosebit”? Sunt eu deosebită? - 2018. Ce înseamnă a fi deosebit în lumea aceasta? Cred că înseamnă a fi îmbrăcat în harul lui Isus. Cred că o persoană care înţelege pacea ce întrece orice pricepere va fi considerată de alţii deosebită. Lumea aceasta nu înţelege dragostea curată a lui Isus - dragostea care nu renunţă niciodată.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...