Mărturie pentru Isus

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu. – loan 3:16

  Într-o zi, stăteam de vorbă cu unul dintre mulţii mei nepoţi şi îi explicam ce aşteaptă Dumnezeu de la un creştin. Nepotul meu drag nu crede în creştinism. II consideră un sistem de credinţe menit să-i controleze pe oameni. I-am explicat că a fi creştin înseamnă a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor personal şi a avea o relaţie bazată pe iubire cu Acela care ne va face în stare să împlinim voia Sa.

  Pe parcursul discuţiei noastre, i-am mai explicat că a fi creştin adevărat înseamnă a împlini voia lui Dumnezeu din dragoste, pentru că Fiul Său, Isus Hristos, ne iubeşte atât de mult încât Şi-a dat viaţa ca să ne mântuiască din păcat.

  Creştinii trebuie să aibă o relaţie foarte strânsă cu Hristos ca să poată împlini voia Sa. Ascultarea prin puterea Sa este un proces îndelungat, care durează practic toată viaţa. (Biblia numeşte acest proces „sfinţire”). Noi putem face totul doar prin Hristos, care ne întăreşte (Filipeni 4:13).

  I-am explicat mai departe că puterea aceasta poate fi obţinută de la Hristos prin rugăciune. Noi îl ascultăm vorbindu-ne prin studiul Bibliei. Cerem călăuzirea Duhului Sfânt ca să cunoaştem voia lui Dumnezeu şi planul Său cu viaţa noastră.

  Nepotul meu mi-a răspuns că el crede doar în Iehova. I-am arătat că şi creştinii cred în Iehova. Dumnezeu are multe nume, iar Iehova este unul dintre numele Lui şi înseamnă „Domnul”. I-am arătat în Biblie numele Iehova (Exodul 6:3; Psalmii 83:18; Isaia 12:2; 26:4).

  În timpul acestei conversaţii, m-am rugat (şi continui să mă rog) ca nepotul meu să înţeleagă într-o zi că singuri nu putem face nimic ca să ne mântuim. Ascultarea de legea lui Dumnezeu prin exercitarea voinţei nu ne poate mântui. Doar sângele vărsat de Isus ne poate ierta şi curăţa de păcate.

  I-am spus nepotului meu că singurul lucru pe care îl putem „face” ca să fim mântuiţi este să alegem să ne dedicăm inima, voinţa şi viaţa lui Dumnezeu. Nu avem nimic în noi înşine ca să merităm harul Său, căci, după cum arată Biblia, „neprihănirea” noastră este ca o haină mânjită în ochii lui Dumnezeu (Isaia 64:6). Rugăciunea mea este ca rudele mele şi prietenii mei să cunoască personal dragostea lui Isus!

  Noi putem să le dăm mărturie despre Isus celor din jurul nostru, dar numai Dumnezeu poate să mântuiască.

  Moselle Slaten Blackwell

  Mărturie pentru Isus - 2018. Singurul lucru pe care îl putem „face” ca să fim mântuiţi este să alegem să ne dedicăm inima, voinţa şi viaţa lui Dumnezeu. Nu avem nimic în noi înşine ca să merităm harul Său, căci, după cum arată Biblia, „neprihănirea” noastră este ca o haină mânjită în ochii lui Dumnezeu (Isaia 64:6).
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...