Costul recunoștinței

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. – Ezechiel 36:26

  Cu câţiva ani în urmă, am suferit o intervenţie chirurgicală de înlocuire a genunchiului. M-am operat întâi la genunchiul drept şi m-am simţit minunat, în numai câteva săptămâni, am reuşit să revin la catedră. Durerea a dispărut şi m-am simţit ca nouă.

  Apoi m-am operat la genunchiul stâng. A fost un coşmar. Durerea neîntreruptă m-a forţat să-mi reduc mult activitatea. Când n-am mai putut s-o suport, am apelat la un alt medic. Am stabilit o dată pentru reconstrucţie. A venit în final marea zi. Aveam un genunchi nou! Chirurgul a fost mulţumit de rezultat. Durerea era intensă, dar nu prea aveam ce face, fiindcă sunt alergică la multe medicamente. Am reuşit totuşi să fac exerciţiile de recuperare şi cadrele medicale mi-au spus că puteam să plec acasă.

  Fiica mea, Patti, a venit să stea cu mine în prima parte a recuperării. Mi-a umplut zilele cu zâmbete de încurajare. Am crezut că mă descurc. Apoi Patti a trebuit să plece. M-am luptat ore în şir cu durerea şi m-am străduit să nu uit să iau medicamentele, să fac exerciţiile şi să mă ocup de treburile casei.

  În primele săptămâni după operaţie, m-am gândit la numeroasele situaţii în care reconstrucţia este mult mai dureroasă decât construcţia. Mai aveam de aşteptat la momentul acela încă multe săptămâni până când să mă pot deplasa singură fără probleme. Experienţa aceasta mi-a amintit de făgăduinţa pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Ezechiel şi tuturor celor dispuşi să asculte: făgăduinţa unei inimi noi. Genunchiul nu se poate compara cu inima, dar principiul rămâne acelaşi. Chirurgul a promis să îndepărteze genunchiul înlocuit greşit şi să monteze unul reconstruit. Dumnezeu în schimb ne promite să ne îndepărteze inima de piatră şi să o înlocuiască cu o inimă de carne. El ne va da un duh nou. Ce mi se cere mie este să mă supun operaţiei de substituire a inimii mele vechi, egoiste cu una nouă, plină de dragoste.

  Ce înseamnă asta pentru viaţa cotidiană? Înseamnă că, în loc să-mi umplu doar dulapurile mele, voi ajuta la umplerea cu mâncare şi a dulapurilor altora. În loc să aştept ca alţii să împartă cărţi şi reviste, mă voi implica şi eu în distribuirea lor. În loc să spun: „Nu pot face nimic”, voi alege să mă aşez la dispoziţia lui Dumnezeu ca să-i binecuvânteze pe alţii prin mine. Acesta este preţul reconstrucţiei de cord şi nu este necesară contribuţia mea în vreun fel. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să spun la fel ca Hristos: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42). Costul personal al reconstrucţiei va fi o binecuvântare pentru altcineva.

  Patricia Cove

  Costul recunoștinței - 2018. Chirurgul a promis să îndepărteze genunchiul înlocuit greşit şi să monteze unul reconstruit. Dumnezeu în schimb ne promite să ne îndepărteze inima de piatră şi să o înlocuiască cu o inimă de carne. El ne va da un duh nou. Ce mi se cere mie este să mă supun operaţiei de substituire a inimii mele vechi, egoiste cu una nouă, plină de dragoste.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...