Gheața înclinată

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Vin momente în viaţă când ne afundăm în disperare şi ne descurajăm. Grijile lumii acesteia ne copleşesc, ba chiar ne înrobesc atât de tare, încât uităm cuvintele lui Dumnezeu de încurajare, îndemnul Său de a arunca asupra lui toate îngrijorările noastre, pentru că El însuşi îngrijeşte de noi.

  Într-o marţi dimineaţă, mă pregăteam să merg la serviciu şi încă mă mai resimţeam după gripă. Grijile lumii mele s-au năpustit asupra mea cu forţa unui tsunami şi, de neputinţă, am izbucnit în lacrimi. Griji legate de acumularea de facturi, de familie, de presiunile de la locul de muncă, de responsabilitatea mare şi de surmenaj. Simţind că nu puteam să mai continui aşa, mi-am sprijinit capul de perete şi am strigat în gând la Tatăl meu ceresc.

  Trebuia totuşi să mă îmbrac ca să plec. Îmi ţin ghetele în dulap, pe nişte rafturi prinse de perete, cu spaţii speciale pentru fiecare pereche. Am întins mâna ca să le iau pe cele negre. Cum le-am ridicat, o gheată maro de lângă ele s-a înclinat şi a căzut încet peste perechea de ghete din cealaltă parte.

  Am tresărit şi am împins-o instinctiv înapoi, mirată că s-a mişcat din locul ei. Doar ăsta era rostul rafturilor: să ţină fiecare pereche la locul ei. Dar imediat ce am împins-o la loc, s-a lăsat iarăşi peste altă gheată.

  Atunci mi-am dat seama! Dumnezeu, în compasiunea şi în dragostea Sa infinită, mă încuraja printr-o imagine vie să mă reazem pe El. El avea să fie mângâierea mea, forţa mea interioară, împlinitorul tuturor nevoilor mele. Am simţit un val de pace. M-am umplut de recunoştinţă şi L-am lăudat pe Dumnezeu.

  Prietenele mele, noi îi slujim Celui Atotputernic, care, potrivit Psalmului 24, este „împăratul slavei”, „Domnul cel tare şi puternic”, „Domnul cel viteaz în lupte”, „Domnul oştirilor”. Dumnezeu este Păstorul nostru grijuliu şi iubitor, care ne cunoaşte toate nevoile şi care ne promite să ne împlinească toate nevoile după voia Sa cea bună şi plăcută.

  Isus spune în Matei 6:26: „Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?”

  Aşadar, prinde curaj şi ai credinţă în Dumnezeu. Sprijină-te pe El!

  Cynthia Best-Goring

  Gheața înclinată - 2018. Prietenele mele, noi îi slujim Celui Atotputernic, care, potrivit Psalmului 24, este „împăratul slavei”, „Domnul cel tare şi puternic”, „Domnul cel viteaz în lupte”, „Domnul oştirilor”. Dumnezeu este Păstorul nostru grijuliu şi iubitor, care ne cunoaşte toate nevoile şi care ne promite să ne împlinească toate nevoile după voia Sa cea bună şi plăcută.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...