Surprize de la Tatăl nostru ceresc

  Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme: lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. – Psalmii 34:1

  În decembrie 2012, de ziua de naştere, am primit de la fiica mea, Cheri, şi de la ginerele meu, Jeff, un frumos cadou: o călătorie în Scoţia împreună cu ei, la sfârşitul lunii iulie 2013. Înainte să facem turul Scoţiei, aveam în plan să ne luăm puţin timp să căutăm casa în care a crescut tatăl meu până să vină în Statele Unite, la vârsta de 18 sau 19 ani. Aveam la dispoziţie o singură fotografie alb-negru de 7 x 12 cm a casei sale părinteşti din Uddingston, nu departe de Glasgow.

  În iunie, a venit prima surpriză. Jeff a aflat că soţia şefului său este scoţiancă. Fratele ei, Steve, locuieşte împreună cu familia lui în Scoţia şi – minune mare – chiar în Uddingston! La începutul lunii iulie, Steve a făcut o călătorie de afaceri în Statele Unite. S-a întâlnit cu Jeff la postul de radio unde lucra ginerele meu, ca să-i dea câteva detalii despre mijloacele de transport către şi dinspre Uddingston. Mai mult, s-a oferit să-şi ia o zi liberă, după sosirea noastră în Scoţia, ca să ne ia cu maşina de la hotel şi să ne ajute să găsim casa tatălui meu. A luat o copie a fotografiei de la Jeff şi i-a oferit datele lui de contact. Parcă Dumnezeu pusese la cale această întorsătură neaşteptată de evenimente!

  Steve s-a ţinut de cuvânt şi a venit să ne ia de la hotel în dimineaţa zilei de 24 iulie. Pe drum, ne-a mărturisit că, iniţial, nu avea habar unde se afla casa pe care o căutam. Apoi, i-a arătat fotografia fiului său, iar el şi-a dat seama imediat unde se afla, pentru că prietenii lui locuiau exact lângă. A fost ca o aventură să călătorim pe un drum îngust de ţară. La capătul drumului, într-o poiană de pe malul râului Clyde, se afla o casă înaltă cu două etaje, din piatră roşie. Exact casa din poză! (Numele casei se schimbase din Clydeside în Greyfriar, după ultimii ei locatari, care fuseseră călugări franciscani, cunoscuţi drept „greyfriars”). Casa era nelocuită şi încuiată cu lacăt, dar ce mult m-am bucurat să văd casa unde tatăl meu şi părinţii lui au locuit până să emigreze în Statele Unite, la sfârşitul anilor 1920!

  Tatăl nostru ceresc a orchestrat această surpriză extraordinară pentru noi ca să putem vedea casa tatălui meu pământesc! Lui Dumnezeu îi place să le facă bucurii copiilor Săi. El este permanent preocupat de binele şi de fericirea noastră. Nu e normal atunci să-I aducem laude mereu?

  Patricia Mulranev Kovalski

  Surprize de la Tatăl nostru ceresc - 2018. Tatăl nostru ceresc a orchestrat această surpriză extraordinară pentru noi ca să putem vedea casa tatălui meu pământesc! Lui Dumnezeu îi place să le facă bucurii copiilor Săi. El este permanent preocupat de binele şi de fericirea noastră. Nu e normal atunci să-I aducem laude mereu?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...