Ce Dumnezeu! (1)

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! – Plângerile 3:22,23

  Zidul Plângerii, din vechiul Ierusalim, atrage mii de credincioşi şi de turişti în fiecare zi. Acest zid străvechi (cunoscut şi sub numele de Zidul de Apus, înalt de aproape 57 m, situat pe partea de vest a Muntelui Templului) este de secole un loc de rugăciune şi de pelerinaj pentru evrei. Oamenii îşi scriu rugăciunile pe bileţele de hârtie şi le introduc în crăpăturile dintre blocurile de piatră. Mulţi cred că asta le garantează răspunsul la rugăciune. Oameni de diferite religii şi-au lăsat rugăciunile în zid. De asemenea, cine doreşte poate să trimită rugăciunile prin e-mail, fax sau telefon mobil pentru a fi plasate în zid. Serviciile acestea pot fi achitate cu cârdul şi pot fi susţinute prin donaţii.

  Sigur că se creează astfel locuri de muncă, dar modul acesta de a te ruga reflectă câteva concepţii nebiblice despre Dumnezeu şi despre modul în care interacţionează El cu cei pe care i-a creat.

  Eu am crescut departe de Zidul Plângerii din Ierusalim, într-o zonă cu un amalgam de alte religii superstiţioase: taoism, confucianism şi animism (credinţa că spiritele locuiesc în obiecte). Credinţele erau atât de multe, atât de instabile şi atât de contradictorii, încât îmi amintesc că în copilărie nu ştiam ce să mai cred despre viaţă. Rugăciunea devotată era o parte importantă a închinării şi era însoţită de ofrande pentru o multitudine de spirite şi zei, care erau la fel de capricioşi ca oamenii care le aduceau închinare. Unii cunoscuţi ai noştri se rugau regulat; alţii, nu se rugau decât dacă li se întâmpla ceva rău. Îmi amintesc cum credincioşii aduceau pe altare zi şi noapte beţişoare parfumate cu aromă de tămâie. În zilele de sărbătoare, aduceau daruri speciale, pui, raţe sau porci (fiecare în funcţie de mijloacele sale), şi veneau la templu. Fiind copil, îmi plăcea că, după ce duceam ofrandele de mâncare, le mâncam!

  Dar Dumnezeu dorea să-mi descopere, puţin câte puţin, cine este El în realitate. Şi vrea să ţi Se descopere şi ţie. Să fim mereu atente şi dornice să-L cunoaştem mai bine!

  Sally Lam-Phoon

  Ce Dumnezeu! (1) - 2018. În zilele de sărbătoare credincioşii din vecinătate aduceau daruri speciale, pui, raţe sau porci. Fiind copil, îmi plăcea că, după ce duceam ofrandele de mâncare, le mâncam! Dar Dumnezeu dorea să-mi descopere, puţin câte puţin, cine este El în realitate. Şi vrea să ţi Se descopere şi ţie. Să fim mereu atente şi dornice să-L cunoaştem mai bine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...