Ce Dumnezeu! (2)

  Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. – Neemia 9:17

  Din cauza multitudinii de sisteme religioase – şi de zei – din climatul în care am crescut, mi-a fost greu să-mi dau seama ce aveau în minte zeii. Mi se părea că ne lăsau să ghicim singuri ce se petrecea în culise. De asemenea, nu aveam nicio explicaţie cu privire la cauzele nenorocirilor şi bolilor din lume. Mulţi făceau eforturi şi cheltuiau o mulţime de bani ca să îmbuneze spiritele ca să nu le mai facă rău cu glumele lor răutăcioase. Uneori, preoţii de la templu ne ofereau „răspunsuri” la întrebări, dar interpretările lor diferite ne derutau şi mai mult. Inadvertenţele şi lipsa unui sistem unitar de credinţe le stârneau închinătorilor îndoiala şi frica.

  De aceea, când L-am cunoscut pe Isus, Dumnezeul creştin, la şcoala parohială unde am învăţat, dragostea şi compasiunea Lui, dispoziţia Lui de a muri pentru mine ca să fiu salvată m-au impresionat foarte mult. Ce Dumnezeu!

  Ulterior, am studiat Biblia într-o biserică creştină şi L-am cunoscut pe Dumnezeu şi mai bine. Descoperirea caracterului Său m-a determinat să iau decizia de a mă alătura bisericii. A fost extraordinar să aflu că El nu Se ţine de glume. El nu Se contrazice şi este preocupat să-mi dea bucurie, pace şi viaţă din belşug, pentru că mi-am predat viaţa Lui.

  De-a lungul vieţii creştine, am ajuns să preţuiesc faptul că El mă iubeşte necondiţionat, cu toate că dragostea mea pentru El a oscilat de multe ori. După aproape cincizeci de ani de umblare cu El, am învăţat să mă încred în El complet, să mă bazez pe făgăduinţele Sale. El mi-a dăruit încredere şi siguranţă în această lume nesigură. El m-a ridicat când eram căzută. El mi-a dat cea mai adâncă bucurie, chiar şi atunci când în viaţa mea era furtună. Nu este nevoie să plătesc vreun om ca să mijlocească înaintea Lui pentru mine sau ca să-mi spună ce vrea El de la mine. El mi-a oferit Cuvântul Său sigur, plin de putere şi sfaturi pentru viaţa de zi cu zi, în orice situaţie.

  Da, Dumnezeu este de partea mea! El vrea tot ce este mai bun pentru mine. El îmi iartă păcatele atunci când II dezamăgesc şi îmi readuce voinţa în armonie cu voinţa Sa. El mă duce în locuri unde nu am crezut că voi reuşi vreodată să ajung. El mă încurajează. El îmi promite puterea Sa, dragostea Sa şi harul Său. Ce Dumnezeu!

  Sally Lam-Phoon

  Ce Dumnezeu! (2) - 2018. Da, Dumnezeu este de partea mea! El vrea tot ce este mai bun pentru mine. El îmi iartă păcatele atunci când II dezamăgesc şi îmi readuce voinţa în armonie cu voinţa Sa. El mă duce în locuri unde nu am crezut că voi reuşi vreodată să ajung. El mă încurajează. El îmi promite puterea Sa, dragostea Sa şi harul Său. Ce Dumnezeu!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...