Articolul precedentÎnțelepciune divină
  Articolul următorAdevărata frumusețe

  Zecimea și încrederea

  „Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile ca să fie hrană în casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare”, zice Domnul oştirilor, „şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.” – Maleahi 3:10

  Viaţa mea financiară era un dezastru. Din cauza unor decizii proaste şi a lipsei de judecată, am ajuns falită şi a trebuit s-o iau din nou de la zero. Trăiam de la un salariu la altul, iar cheltuielile zilnice, reparaţiile neaşteptate ale maşinii şi facturile se tot acumulau. Şi, ca şi cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, conştiinţa mă mustra cu privire la zecime. Părinţii mă învăţaseră că zecimea este esenţială, dar eu luasem de vreo doi ani decizia de a nu o mai da pentru că, îmi spuneam eu, stăteam prost din punct de vedere financiar. Îmi creşteam copiii singură şi banii erau puţini. Planul meu era să întrerup aducerea zecimii doar pentru o scurtă perioadă, până când situaţia mea se îmbunătăţea. Îmi spuneam că era o decizie justificată şi că Dumnezeu mă înţelegea. Insă perioada „scurtă” s-a transformat în ani. Situaţia mea nu s-a îmbunătăţit, ba s-a înrăutăţit foarte mult. Conştiinţa îmi spunea că trebuie să încep să aduc zecimea din nou. Dar încă nu eram convinsă că lucrul acesta era posibil.

  Într-o noapte, m-am luptat mult cu Dumnezeu. Îi aduceam frenetic argumente că pur şi simplu nu aveam bani destui. A fost cea mai serioasă conversaţie pe care am avut-o cu Dumnezeu în viaţa mea – nu putea fi auzită, dar a fost foarte reală. Dumnezeu m-a îndemnat să-mi pun încrederea în El şi să aduc zecimea, reamin-tindu-mi că de fapt nici nu erau banii mei. Eu ripostam, spunându-i cât de prost stau cu bugetul. Dar în final am cedat. Nu m-am încumetat să mă opun. I-am spus: – Bine, Doamne, o să dau zecimea!

  Am ajuns să înţeleg că aducerea zecimii nu are nicio legătură cu banii noştri, ci cu încrederea că Dumnezeu ne va purta de grijă. Toţi banii din lumea asta sunt ai Lui. Noi aducem zecimea ca să nu uităm cine ne susţine cu adevărat, nu pentru că Dumnezeu ar avea nevoie de banii noştri. Aici este vorba despre încrederea că Dumnezeu îşi va împlini promisiunile.

  În luna de după ce am adus zecimea, am primit un bonus neaşteptat şi generos la serviciu. Acum, aducerea zecimii a devenit bucuria mea din fiecare lună, iar viaţa mea financiară s-a schimbat radical. Dumnezeu m-a binecuvântat intr-adevăr din belşug, prin toate situaţiile prin care am trecut.

  Te îndemn şi pe tine să ai încredere că Dumnezeu va avea grijă de nevoile tale financiare. Adu zecimea! Pune-L la încercare. Vezi dacă va avea grijă şi de tine. Îţi garantez că va avea!

  Jeanene MacLean

  Zecimea și încrederea - 2018. În luna de după ce am adus zecimea, am primit un bonus neaşteptat şi generos la serviciu. Acum, aducerea zecimii a devenit bucuria mea din fiecare lună, iar viaţa mea financiară s-a schimbat radical. Dumnezeu m-a binecuvântat intr-adevăr din belşug, prin toate situaţiile prin care am trecut.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...