Trezirea la realitate

„Doamne” i-a zis Petru, „de ce nu pot veni după Tine acum? Eu îmi voi da viaţa pentru Tine.” – loan 13:37
Vegheaţi şi rugaţi-vă ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. – Matei 26:41

O să mă rog pentru tine, cu siguranţă! I-am promis ferm prietenei mele când mi-a spus că fusese solicitată să prezinte devoţionalul în cadrul Conferinţei telefonice de rugăciune Morning Manna. Poţi să contezi pe mine; voi fi partenerul tău de rugăciune! am continuat.

În ziua premergătoare evenimentului, am notat „Morning Manna” pe un bileţel galben şi l-am lipit la vedere pe birou, ca să nu uit. Am scris „Morning Manna” pe palma stângă, ca să-mi aduc aminte să setez alarma pentru ora 5:30, când începea conferinţa. Înainte să mă aşez în pat, am pus numărul de telefon la care trebuia să sun între ceasul deşteptător şi telefon şi m-am aşezat la somn.

A doua zi dimineaţă, ceasul a ţiuit strident la ora cinci şi douăzeci şi cinci. Am aprins lumina, m-am ridicat din pat şi am băut un pahar cu apă rece ca să mă trezesc. Înfiorată de aerul răcoros, am format numărul de telefon şi m-am alăturat rugăciunilor pentru prietena mea şi pentru prezentarea ei.

După ce m-am alăturat conferinţei, un gând m-a oprit din intenţia mea de a mă deplasa către scaun: Mai bine rămân în pat. E mai comod! M-am ridicat în capul oaselor, m-am rezemat pe pernă, am dat telefonul pe difuzor şi mi-am tras o pătură până sub bărbie. M-am relaxat când am auzit vocea cordială a moderatorului, m-am desfătat cu muzica specială şi am adăugat cererea mea de rugăciune la cuvintele de mulţumire ale participanţilor. Am închis ochii pentru rugăciunea de mulţumire şi i-am deschis… o oră mai târziu! Am ratat toată prezentarea prietenei mele!

Toată ziua m-au chinuit neîncrederea, mâhnirea, dezamăgirea de sine şi nereuşita mea. Plănuisem totul atât de bine şi până la urmă a fost un fiasco! Unde greşisem? Gândul îmi tot zbura la Petru. Hmm! Petru care a spus sus şi tare c-o să-L urmeze pe Hristos, chiar până la moarte. Petru în Ghetsimani, cu pleoape de plumb, care a aţipit în loc să vegheze în rugăciune atunci când Isus i-a cerut sprijinul. Şi eu am dat bir cu fugiţii, la fel ca el!

Incidentul din dimineaţa aceea a fost pentru mine o trezire la realitate.

Doamne, ajută duhului nostru plin de râvnă să înfrângă carnea neputincioasă ca să ne putem ţine promisiunile întotdeauna!

Carolyn Rathbun Sutton

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor