Însemnul

  Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut. – Matei 25:40

  Un prieten ne-a lăsat un mesaj pe telefon ca să ne anunţe că soţia lui, pe care o vizitasem la spital cu câteva zile înainte, decedase. Ne mai spunea că se făcuseră aranjamentele pentru înmormântare, că data fusese stabilită şi că ne aştepta şi pe noi.

  Eram conştienţi că măcar atâta lucru puteam face pentru el, de vreme ce eram consideraţi de-ai familiei.

  În ziua înmormântării, pe când ne aflam în casa familiei îndoliate, organizatorul a cerut să se aplice pe fiecare maşină un însemn special care să arate că făceau parte din procesiune. Familia a plecat către biserică, iar noi am ieşit din casă şi am observat însemnul de pe maşina noastră. Ne aşezasem întâmplător în şirul de maşini, iar acum nu puteam decât să mergem înainte!

  În timp ce aşteptam în maşină ca procesiunea să pornească, am auzit nişte voci apropiindu-se din spate. În secunda următoare, cineva a deschis uşa de la maşina noastră şi a invitat două persoane să urce (evident, aparţinători ai familiei îndoliate).

  Ce înseamnă asta? m-am întrebat. Cine sunt oamenii ăştia? Cum pot face aşa ceva? Am aflat că cele două persoane – necunoscute nouă – erau rude de-ale decedatei. Nu aveau cu ce să se deplaseze. Iar maşina noastră a fost aleasă să-i transporte, fiindcă purta însemnul special.

  La scurt timp după aceea, am aflat că lucrul acesta era ceva obişnuit prin partea locului. Din fericire pentru noi, temerile noastre au fost nefondate şi totul a mers bine. Pasagerii noştri nu ne-au făcut absolut nicio problemă.

  Mai mult, am avut ocazia să fim de ajutor, deşi cumva constrânşi de situaţie. În final, am avut privilegiul de a ne face noi prieteni şi de a cunoaşte câte ceva despre viaţa lor.

  Ne-am aflat în locul potrivit la timpul potrivit şi am primit însemnul pentru slujire.

  Cum ne raportăm la oamenii prin care Dumnezeu ne conştientizează de binecuvântările de care putem avea parte atunci când suntem dispuşi să slujim?

  Intră în rând! Primeşte însemnul pentru slujirea lui Dumnezeu astăzi!

  Quilvie G. Mills

  Însemnul - 2018. Cum ne raportăm la oamenii prin care Dumnezeu ne conştientizează de binecuvântările de care putem avea parte atunci când suntem dispuşi să slujim? Intră în rând! Primeşte însemnul pentru slujirea lui Dumnezeu astăzi!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...