Articolul precedentO moștenire mai bună
  Articolul următorMușcat de șarpe

  Ce Dumnezeu minunat!

  Ori de câte ori zic: „Mi se clatină piciorul!”, bunătatea Ta, Doamne, mă sprijină totdeauna. Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul. – Psalmii 94:18,19

  Pe 1 iulie 2010, stăteam la biroul meu abătută şi plânsă, simţindu-mă singură şi inutilă. Soţul meu murise într-un accident de maşină cu aproape şase luni în urmă. Nu mai aveam pentru ce să trăiesc. Identitatea mea şi stima de sine avuseseră de suferit considerabil. Viaţa mea nu mai avea niciun sens.

  În timp ce mă aflam în această stare de disperare, sună telefonul. Era nepoata mea.

  – Mătuşă, spuse ea, în această dimineaţă am citit devoţionalul pe care l-ai scris pentru Misiunea femeii în dreptul zilei de azi. Este exact ceea ce aveam nevoie. Îţi mulţumesc!

  La scurt timp după acest telefon, o prietenă m-a sunat să-mi spună că acelaşi devoţional, „Alinarea mea”, o încurajase şi pe ea. Dumnezeu îmi trimisese două îmbrăţişări! M-am simţit umilă şi încurajată – exact lucrul de care aveam nevoie la acel moment. Poate că valorez şi eu ceva, mă gândeam. Cel puţin pot scrie un devoţional încurajator.

  Aşa este Dumnezeu. Nu-i aşa că ne cunoaşte atât de bine încât ne trimite îmbrăţişări exact la momentul potrivit? El ştie de asemenea şi modul cel mai potrivit în care să o facă.

  În alte momente grele din viaţă, când mă confruntam cu situaţii care nu păreau să aibă rezolvare, am primit îmbrăţişări pe care doar eu le puteam recunoaşte. Uneori, acele încurajări depăşeau orice aşteptare pe care aş fi putut s-o am.

  Adesea am primit îmbrăţişări de la Dumnezeu sub forma unor promisiuni biblice. De exemplu, El ne promite că nu va trebui să purtăm mai multe poveri decât putem duce (1 Corinteni 10:13). Sunt foarte încurajată de această promisiune. Cuvântul Său ne spune că El este întotdeauna aproape de noi. O altă promisiune pe care ne-o face este că nu ne va lăsa şi nu ne va părăsi (Iosua 1:5). Dacă dorim să-L cunoaştem pe Dumnezeu, putem întotdeauna s-o facem. Nu ne desparte de acest lucru decât o rugăciune. Este plăcut şi relaxant să ştim asta în momente de durere şi de pierdere.

  În acea zi de iulie, prin îmbrăţişările pe care mi le-a dat. Dumnezeu mi-a întărit convingerea că sunt valoroasă în ochii Lui. El ne invită să venim la El când suntem bucuroşi, necăjiţi, mânioşi sau faliţi emoţional. El este lângă noi, pentru a ne da o îmbrăţişare. Este nerăbdător să ne ajute să trecem prin orice fel de încercare.

  Marian Hart-Gay

  Ce Dumnezeu minunat! - 2018. În acea zi de iulie, prin îmbrăţişările pe care mi le-a dat. Dumnezeu mi-a întărit convingerea că sunt valoroasă în ochii Lui. El ne invită să venim la El când suntem bucuroşi, necăjiţi, mânioşi sau faliţi emoţional. El este lângă noi, pentru a ne da o îmbrăţişare. Este nerăbdător să ne ajute să trecem prin orice fel de încercare.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...