Articolul precedentO moștenire mai bună
  Articolul următorMușcat de șarpe

  Ce Dumnezeu minunat!

  Ori de câte ori zic: „Mi se clatină piciorul!”, bunătatea Ta, Doamne, mă sprijină totdeauna. Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul. – Psalmii 94:18,19

  Pe 1 iulie 2010, stăteam la biroul meu abătută şi plânsă, simţindu-mă singură şi inutilă. Soţul meu murise într-un accident de maşină cu aproape şase luni în urmă. Nu mai aveam pentru ce să trăiesc. Identitatea mea şi stima de sine avuseseră de suferit considerabil. Viaţa mea nu mai avea niciun sens.

  În timp ce mă aflam în această stare de disperare, sună telefonul. Era nepoata mea.

  – Mătuşă, spuse ea, în această dimineaţă am citit devoţionalul pe care l-ai scris pentru Misiunea femeii în dreptul zilei de azi. Este exact ceea ce aveam nevoie. Îţi mulţumesc!

  La scurt timp după acest telefon, o prietenă m-a sunat să-mi spună că acelaşi devoţional, „Alinarea mea”, o încurajase şi pe ea. Dumnezeu îmi trimisese două îmbrăţişări! M-am simţit umilă şi încurajată – exact lucrul de care aveam nevoie la acel moment. Poate că valorez şi eu ceva, mă gândeam. Cel puţin pot scrie un devoţional încurajator.

  Aşa este Dumnezeu. Nu-i aşa că ne cunoaşte atât de bine încât ne trimite îmbrăţişări exact la momentul potrivit? El ştie de asemenea şi modul cel mai potrivit în care să o facă.

  În alte momente grele din viaţă, când mă confruntam cu situaţii care nu păreau să aibă rezolvare, am primit îmbrăţişări pe care doar eu le puteam recunoaşte. Uneori, acele încurajări depăşeau orice aşteptare pe care aş fi putut s-o am.

  Adesea am primit îmbrăţişări de la Dumnezeu sub forma unor promisiuni biblice. De exemplu, El ne promite că nu va trebui să purtăm mai multe poveri decât putem duce (1 Corinteni 10:13). Sunt foarte încurajată de această promisiune. Cuvântul Său ne spune că El este întotdeauna aproape de noi. O altă promisiune pe care ne-o face este că nu ne va lăsa şi nu ne va părăsi (Iosua 1:5). Dacă dorim să-L cunoaştem pe Dumnezeu, putem întotdeauna s-o facem. Nu ne desparte de acest lucru decât o rugăciune. Este plăcut şi relaxant să ştim asta în momente de durere şi de pierdere.

  În acea zi de iulie, prin îmbrăţişările pe care mi le-a dat. Dumnezeu mi-a întărit convingerea că sunt valoroasă în ochii Lui. El ne invită să venim la El când suntem bucuroşi, necăjiţi, mânioşi sau faliţi emoţional. El este lângă noi, pentru a ne da o îmbrăţişare. Este nerăbdător să ne ajute să trecem prin orice fel de încercare.

  Marian Hart-Gay

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...