Articolul precedentSă mărturisim despre Hristos
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Temperamentul meu

  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost. – Proverbele 18:10

  Cu câţiva ani în urmă, mama şi fratele meu de nouă ani au participat la o conferinţă generală a bisericii. Cât erau acolo, fratele meu a avut nevoie la toaletă. Mama nu mai putea să-l ia cu ea la toaleta pentru femei, aşa că fratele meu s-a dus la toaleta bărbaţilor, primind instrucţiuni clare să se întâlnească cu mama la ieşirea de la toaletă. După ce a stat o vreme în faţa toaletei, urmărind cum bărbaţi intrau şi ieşeau de acolo – dar fără să-l vadă pe fratele meu -, mama a început să se îngrijoreze. L-a întrebat pe unul dintre bărbaţii care ieşeau dacă a văzut un băieţel la toaletă.

  – Da, răspunse acesta. Nu părea să mai întârzie mult.

  Mama a aşteptat, dar fratele meu tot nu ieşea. Brusc, ea dădu buzna în toaleta bărbaţilor şi-l găsi pe fratele meu jucându-se cu apa din chiuvetă. Evident că i-a cerut să iasă cu ea afară, dar era în acelaşi timp uşurată că el era în siguranţă. Mai târziu, mama mi-a spus că în timp ce se ruga şi se gândea dacă să intre sau nu în toaleta bărbaţilor, a simţit o „putere” care a îndemnat-o să plece să-şi caute băiatul.

  Povestirea mamei m-a făcut să mă întreb: Nu ar trebui şi noi să permitem „puterii” Duhului Sfânt să ne desăvârşească umblarea cu Domnul? II căutăm noi în orice situaţie din viaţa noastră?

  Ştiu că am un temperament dificil, o tendinţă de a reacţiona impulsiv în faţa anumitor situaţii. Ştiu că sunt ocazii în care ar fi trebuit să aştept înainte de a acţiona într-o anumită direcţie. Dar când permit Duhului Sfânt să fie puterea care pune în mişcare viaţa mea, am un temperament spiritual. În loc să reacţionez, pot răspunde prin credinţă, bazându-mă pe înţelepciunea lui Dumnezeu. „însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.” (Romani 8:16,17)

  Cu alte cuvinte, de vreme ce sunt copil al lui Dumnezeu, Duhul Său este în mine şi mă atrage în permanenţă mai aproape de El. Am dreptul la tot ce are şi este El, deoarece a murit pentru mine. Psalmistul scrie: „Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!” (Psalmii 9:10). Iehova-Jireh, unul dintre numele lui Dumnezeu, sugerează că El ne va purta întotdeauna de grijă.

  Mă rog ca noi toţi să continuăm să învăţăm cum să dezvoltăm un temperament spiritual. Făcând aceasta, vom asculta de îndemnurile Duhului de a apela la Dumnezeu şi la ajutorul Său oricând avem nevoie.

  Margo Peterson

  Temperamentul meu - 2018. De vreme ce sunt copil al lui Dumnezeu, Duhul Său este în mine şi mă atrage în permanenţă mai aproape de El. Am dreptul la tot ce are şi este El, deoarece a murit pentru mine. Psalmistul scrie: „Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...