Articolul precedentSă ne încredem în El
  Articolul următorÎn mare grabă

  Fântâna care nu a secat niciodată

  Oamenii aceştia sunt nişte fântâni fără apă, nişte nori alungaţi de furtună; lor le este păstrată negura întunericului. – 2 Petru 2:17

  Seceta era lungă şi aspră. Harrison şi familia lui au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţa de pe plajă, din Putput, Noua Irlandă, Papua Noua Guinee, şi să se refugieze în munţi pentru a găsi apă şi mâncare. Pârâul care trecea pe lângă gospodăria lor secase. Supravieţuiseră bând apă de cocos şi mâncând miezul răcoros al nucii de cocos. Curând şi nucile de cocos au început să se usuce, aşa că familia a trebuit să mănânce nucile de cocos înmugurite şi să mestece coaja pentru a-şi lua apa necesară. Au înaintat şi mai adânc în pădure, în căutare de ceva comestibil. Erau zile în care mâncau ferigi şi cartofi dulci sălbatici, gătiţi în bambus, deasupra focului. Harrison mergea adesea în mare pentru a prinde peşte care să le îmbogăţească alimentaţia. În aceste vremuri grele, el continua să-L laude pe Dumnezeu pentru viaţa lor şi-şi încuraja familia, spunându-le că Dumnezeu îi va ţine în viaţă şi Se va îngriji de nevoile lor.

  Au trecut câteva luni. Era deja greu să mai găsească apă. Stăteau sub un copac uscat pe malul mării şi împărtăşeau povestiri din Biblie despre oameni pentru care Dumnezeu a găsit apă în vremuri grele – Agar şi Ismael, poporul Israel în deşert şi femeia de la fântână, care avea nevoie de apa vieţii. Dintr-odată, totul în jurul lor fu cuprins de o linişte de mormânt. Este oare sunetul unei furtuni? se întreba familia, în acel moment de linişte, un tunet asurzitor se auzi atât de aproape, încât simţiră pământul tremurând sub ei.

  – Ce-a fost asta? întrebă Harrison, făcând ochii mari.

  Merse aproximativ 90 de metri în direcţia din care venise zgomotul şi, spre uimirea lui, văzu o gaură mare, proaspăt făcută în pământ. Privind mai îndeaproape, îşi dădu seama că era o fântână proaspăt „săpată”, plină cu apă rece şi limpede. Gustă rapid şi confirmă faptul că apa nu era sărată. Alergă plin de bucurie să-şi anunţe familia de miracolul care se întâmplase. Au stat cu toţii în jurul fântânii şi L-au lăudat pe Dumnezeu, sorbind şi savurând pe rând cea mai bună apă pe care o băuseră de multă vreme încoace.

  Harrison a consacrat Domnului acea fântână, care nu a secat niciodată. Astăzi, locuitorii din Putput se bucură şi de fântână, şi de şcoala pe care Harrison a construit-o acolo. Terenul de la Putput este un loc primitor pentru taberele de femei. Acea fântână miraculoasă continuă să fie o binecuvântare pentru mulţi!

  În acelaşi fel, când Dumnezeu face o minune în inimile noastre, El transformă seceta păcatului într-un izvor de apă vie. Să ne ajute Dumnezeu ca şi noi să ducem apa vieţii cuiva astăzi.

  Fulori Sususewa Boia

  Fântâna care nu a secat niciodată - 2018. Când Dumnezeu face o minune în inimile noastre, El transformă seceta păcatului într-un izvor de apă vie. Să ne ajute Dumnezeu ca şi noi să ducem apa vieţii cuiva astăzi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...