Articolul precedentSă mergem pe calea Sa
  Articolul următorLimită de viteză

  O palidă reflexie

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. – 1 Samuel 16:7

  Când ne-am mutat în Florida, unul dintre lucrurile pe care ştiam că ni le dorim era o casă cu piscină. Aşadar, aproape că nici nu luam în considerare casele fără piscină. Una dintre casele pe care le-am văzut avea uşi ascunse, care îţi dădeau impresia că zona de curte din spatele casei era o extensie a livingului. Ne plăcea faptul că era un spaţiu foarte deschis, dar nu era nicio piscină. O a doua casă pe care am văzut-o era mai mică, dar avea piscină. Am cumpărat casa cu piscină.

  Ne place foarte mult noua noastră casă. Din faptul că avem piscină am învăţat multe lecţii.

  În primul rând, îngrijirea unei piscine presupune multă muncă. Piscina noastră este acoperită, cu toate acestea tot trebuie să ne luăm timp pentru a aduna frunzele şi alte materiale de pe suprafaţa apei. Trebuie să facem lucrul acesta zilnic. Altfel, în weekend, ar arăta oribil. Dacă nu este curăţată, piscina nu poate fi folosită.

  În al doilea rând, îngrijirea unei piscine necesită timp şi atenţie. Trebuie să fim atenţi la nivelul apei, pentru ca acesta să nu ajungă prea scăzut sau prea ridicat. Dacă nivelul apei scade prea mult, se poate arde motorul pompei piscinei. Dacă nivelul apei este prea ridicat, apa se poate revărsa şi poate inunda curtea casei. Dacă nu se păstrează un nivel potrivit al apei, piscina de asemenea nu poate fi folosită.

  În cele din urmă, trebuie să verificăm nivelul pH-ului apei (nivelul de alcalinitate şi de aciditate). Dacă nu verificăm acest lucru şi dacă nu folosim substanţele potrivite, apa va căpăta o nuanţă interesantă de verde, pe care fetele mele o numesc „verde de culoarea supei de mazăre”. Nici în acest caz piscina nu poate fi folosită.

  A avea o piscină şi a îngriji o piscină sunt două lucruri total diferite. Tot la fel, a mărturisi că eşti creştin şi a fi creştin sunt două lucruri total diferite. Spun despre mine că sunt creştin, dar, dacă nu mă îngrijesc de relaţia mea cu Dumnezeu, mă mint pe mine însămi. Dacă nu îmi iau timp să citesc şi să studiez Biblia, nivelul vieţii mele spirituale scade, iar eu voi lua decizii fără călăuzirea lui Dumnezeu – o reţetă sigură pentru dezastru. Dacă nu mă rog şi dacă nu-I permit Duhului Sfânt să-mi acopere natura păcătoasă, când oamenii vor căuta să vadă reflexia lui Dumnezeu în viaţa mea, aceasta va fi tulbure. Astfel, aşa cum o piscină neîngrijită este de nefolosit, la fel şi eu voi fi nefolositor ca creştin.

  Îngrijirea zilnică de care are nevoie piscina mea îmi aminteşte de nevoia mea de a trăi în Hristos, astfel încât să pot fi o sursă de apă curată, revigorantă şi vie – care va reflecta în mod clar dragostea Lui.

  Tamara Marquez de Smith

  O palidă reflexie - 2018. Îngrijirea zilnică de care are nevoie piscina mea îmi aminteşte de nevoia mea de a trăi în Hristos, astfel încât să pot fi o sursă de apă curată, revigorantă şi vie - care va reflecta în mod clar dragostea Lui.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...